Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarige planten, ook wel perkplanten genoemd, zorgen vaak voor een ware bloemenzee waar iedereen vrolijk van wordt. Bloemen in alle kleuren die direct de tuin opfleuren waardoor we weer zin krijgen om lekker in de tuin te genieten. De perkplanten staan mooi in een grote, hoge plantenbak of in een hangpot waarbij de bloemen mooi over de bak heen hangen. Bezoek ons tuincentrum in Hoogeveen in het voorjaar voor een vrolijk en compleet assortiment bloeiende tuinplanten!

Tips en verzorging van perkplanten 

  • Zet de eenjarige planten pas buiten als er geen vorst meer komt. De eenjarige bloemen zijn niet winterhard en overleven de vorst vaak niet. 
  • Zorg voor een zonnige plek, zodat de bloemen optimaal bloeien. 
  • Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, zodat je nog langer kunt genieten van de plant. 
  • Geef de planten dagelijks water in periodes dat het weinig regent. 
  • Doe je de perkplant in een plantenbak of bloempot, zorg dan dat er onder in een gat zit of dat het onderste gedeelte is opgevuld met hydrokorrels of potscherven, zodat het water weg kan en de plant niet verdrinkt. 

Kuipplanten kopen

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Kruidenplantjes en zelf kweken

Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Anderde kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Lees ook eens de informatie over zelf kweken waar je alles vindt voor het starten en onderhouden van je eigen moestuin. Ga je voor makkelijk? Op onze kruidenafdeling in het tuincentrum in Hoogeveen staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten