Vissen

Wist je dat de goudvis de meest voorkomende vis is in heel Nederland? Een goudvis is er in allerlei soorten en maten. Goudvissen zijn zogeheten omnivoren, dit houdt in dat vissen zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten. Verder zijn Goudvissen koudwatervissen die van nature zo'n 40 cm lang worden. Bovendien kunnen ze 30 jaar oud worden. Voor de verzorging van een goudvis heb je geen thermostaat nodig!

Wij verkopen onder andere de producten van deze merken:

Boony      Puik | Huis & Tuin Hoogeveen       Pedigree    Voskes    Esschert Design     Sanicat
 

Verzorging vis

Het is van belang dat je de vissenkom op een rustige plaats zet en niet overduidelijk in de zon. Je kunt als stelregel vasthouden dat een kleine goudvis zo'n 5 liter water nodig heeft om zich prettig te voelen. Verder is het belangrijk om voor waterplanten en grind te zorgen en de vissenkom eenmaal in de twee weken te verschonen. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen daarom graag dagelijks eten. Je kunt het voer van vissen op het wateropvlakte strooien. Je moet goed in de gaten houden of jouw vissen het eten ook daadwerkelijk opeten voordat het vloer de bodem heeft bereikt. Naast standaard vlokkenvoer is een vis gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest. In ons tuincentrum in Hoogeveen hebben wij diverse aquariums met pomp en eventueel verwarming. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Hoogeveen met alles voor uw vissen! 

Tuincentrum Hoogeveen, Zuidwolde, Stuifzand, Slagharen

Soorten aquaria

Het is belangrijk om voordat je de vissen en planten uitkiest, een soort aquarium uitkiest. Dit kun je het beste als eerste doen zodat je precies weet dat alle vissen en planten goed bij elkaar passen. Enkele voorbeelden waar je uit kan kiezen, zijn:

  • Zoetwateraquarium
  • Koudwateraquarium
  • Zeewateraquarium
  • Gezelschapsaquarium
  • Biotoopaquarium

Aquariumvissen kopen in Hoogeveen

Aquariumliefhebbers opgelet! Ook voor aquariumvissen ga je naar tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen. Dus ben je klaar met het inrichten van jouw eigen aquarium thuis? Dan kun je nu de aquariumvissen kopen! Voor welk soort aquariumvis is jouw aquarium ingericht? Bij tuincentrum Hoogeveen ontdek je alle aquariumvissen uit het assortiment in onze dierenwinkel. Onze medewerkers kunnen je van gepast advies voorzien! Kom gezellig langs. Verder is het belangrijk dat je jouw vissen niet direct laat rondzwemmen in het aquarium. Je kunt het beste de vissen in een gesloten zak voorzichtig laten zakken in het aquarium en deze hier ongeveer 20 minuten laten liggen. Zo kunnen jouw vissen rustig aan de temperatuur van het water wennen. Jouw aquarium is vanaf nu bewoond! Houd verder altijd de waterkwaliteit goed in de gaten en stem deze af op de behoefte van je aquariumvissen. Gezond visvoer en de juiste aquariumtechniek mogen niet ontbreken!

Verder verkopen wij ook mooie vissenkommen! Kom gezellig langs en zie het voor jezelf! Bekijk ook eens onze andere dierenafdelingen voor jouw hond, kat, vogel of knaagdier

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel