Eénjarige zomerbloeiers

Eénjarige planten, ook wel zomerbloeiers of perkplanten genoemd, zorgen vaak voor een ware bloemenzee waar iedereen vrolijk van wordt. Bloemen in alle kleuren die direct de tuin opfleuren waardoor we weer zin krijgen om lekker in de tuin te genieten. De perkplanten staan mooi in een grote, hoge plantenbak of in een hangpot waarbij de bloemen mooi over de bak heen hangen. Bezoek ons tuincentrum in Hoogeveen in het voorjaar voor een vrolijk en compleet assortiment bloeiende tuinplanten! Of je nu op zoek bent naar een eenjarige plant met paarse bloemen of juist roze en oranje, je gaat het allemaal vinden bij ons gezellige tuincentrum. 

Plan je bezoek

Tips en verzorging van perkplanten 

Bij ons tuincentrum is er volop keuze voor je uit diverse éénjarige planten in allerlei soorten, maten & kleuren. Wist je dat je ook eenjarige planten hebt met zeer aromatische blaadjes? Door verschillende perkplantjes te kopen, breng je veel variatie aan in de tuin waardoor je ieder jaar kunt genieten van een nieuwe uitstraling. Er zijn veel populaire zomerbloeiers zoals de Lobelia, Fuchsia en (hang)geranium. Maar hoe verzorg je jouw éénjarige tuinplanten? Wij geven jou enkele tips:

  • Zet de eenjarige planten pas buiten als er geen vorst meer komt. De eenjarige bloemen zijn niet winterhard en overleven de vorst vaak niet. 
  • Zorg voor een zonnige plek, zodat de bloemen optimaal bloeien. 
  • Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, zodat je nog langer kunt genieten van de plant. 
  • Geef de planten dagelijks water in periodes dat het weinig regent. 
  • Doe je de perkplant in een plantenbak of bloempot? Zorg dan dat er onder in een gat zit of dat het onderste gedeelte is opgevuld met hydrokorrels of potscherven, zodat het water weg kan en de plant niet verdrinkt. 

Tips en verzorging van perkplanten 

'n prachige Petunia kopen?

Een Petunia is uiterst populair in ons tuincentrum in Hoogeveen en dat is natuurlijk niet zo gek aangezien ze enorm rijk bloeien en in veel diverse kleuren te koop zijn. Ook is deze perkplant uiterst populair als terrasplant. Verder is het goed om te weten dat de perkplant vanaf april t/m ongeveer de eerste vorst bloeit. Ben je van plan op een Petunia te zaaien? Dan kun je het beste het zaad van de Petunia mengen met wat zand zodat het zaaien iets gemakkelijker gaat. Petuniazaad is namelijk zo fijn als stof. Zaai vervolgens in een zaaibakje die is gevuld met zaaigrond en druk de aarde licht aan. Je kunt dit in de maand maart het beste doen. Daarna plaats je de zaaibak op een warme (18/20°c) en lichte plaats. Hou de grond vochtig tot ongeveer de eerste blaadjes een week later verschijnen.

Kruidenplantjes en zelf kweken

Het is erg leuk om zelf aan de slag te gaan in je tuin en te experimenteren met verse kruiden! Je kunt heerlijk gaan koken, een smoothie maken of zelfs een eigen kruiden thee creëren. Het is natuurlijk veel lekkerder én gezonder om je eigen kruiden te kweken dan de kruiden die je in de lokale supermarkt koopt. Wist je dat sommige kruiden ook een geneeskrachtige werking hebben? Denk maar eens aan Vietnamese koriander die kan helpen om jouw maag- & darmklachten te verminderen. Maar ook oregano heeft o.a een pijnstillende en ontsmettende werking. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Lees ook eens de informatie over zelf kweken waar je alles vindt voor het starten en onderhouden van je eigen moestuin. Ga je voor makkelijk? Op onze kruidenafdeling in het tuincentrum in Hoogeveen staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Vaste planten, rozen, klimplanten, heesters & meer

Naast ons divers aanbod van eenjarige planten, hebben we ook een groot assortiment andere tuinplanten zoals: coniferen, heesters (Hortensia), klimplanten, en rozen. Maar ook tuinmeubelen, kamerplanten en barbecues zijn onmisbaar! Woon je nabij Hoogeveen, Alteveer, Schoonvelde, Fluitenberg of Tiendeveen? Kom dan gezellig langs!

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten