Gazon

Wilt u een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde. U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

Graszoden of gras zaaien

Als u heeft besloten om uw tuin te voorzien van een prachtig groen gazon, dan kunt u de volgende twee opties met elkaar vergelijken:

  1. Het leggen van graszoden
     
  2. Het zaaien van graszaad

Graszoden voor- en nadelen
U kunt bijna het hele jaar door graszoden leggen, alleen bij extreme hitte of sneeuw kan dit niet. Daarnaast ziet u gelijk resultaat met graszoden én u kunt er direct op lopen. Als u bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren heeft, zijn graszoden ideaal. Bijkomend voordeel? De vogels kunnen uw gazon niet verpesten!

Graszaad voor- en nadelen
Heeft u besloten om zelf gras te zaaien? Dan kunt u dit enkel in het voor- of najaar doen. U ziet niet direct resultaat, dit duurt een paar weken. Deze optie is vaak goedkoper én het heeft een langere levensduur.

Uw gazon onderhouden

Uw gazon onderhouden

Als u uw gazon groen én gezond wilt houden, dan moet u het gazon onderhouden. U vindt in ons gezellige tuincentrum in Hoogeveen talloze producten om u hier een handje bij te helpen. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om het gras een extra boost te geven en om o.a kale plekken uit het gazon te verwijderen. Onze werknemers hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet zodat u in de zomer van top kwaliteit gras geniet!

Wanneer gras verticuturen?
Verticuteer éénmaal per jaar het gazon om zo zuurstof in de grond toe te voegen.

Wanneer mest op gazon?
Houd als vuistregel het volgende aan: bemest iedere 6 tot 8 weken in het groeiseizoen.  Het groeiseizoen is tussen april en oktober. 

Hoe voorkom ik kale plekken na het verticuteren?
Zaai graszaad! Binnen enkele weken geniet u weer van een groen en vol gazon! 

Ontdek alle producten om uw gazon groen te houden

In ons tuincentrum in Hoogeveen vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en meer. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Hoogeveen met alles voor een mooi gazon! 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!