Rozen

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uit zichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen. Kom rustig langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken.

Top 3 klimplanten

1. Klimroos

Op nummer 1 vind je een topper onze de klimplanten, namelijk de Klimroos. Deze klimplant heeft slappe twijgen, waardoor je deze plant gemakkelijk tegen een rozenboog kan leiden. Tip: omdat de grond tegen een muur nogal droog is, kun je het beste en gat graven waar je rozengrond instopt. Omdat de warmte vaak langer vast wordt gehouden bij een muur, zie je vaak dat deze prachtige tuinplanten een uitbundige bloei hebben. Knip je de uitgebloeide bloemen steeds weg? Dan heb je kans dat de rozen tot in oktober doorbloeien!

  • Standplaats volle zon
  • Bloei juni-oktober
  • Hoogte tot 3 meter

Klimroos kopen in Hoogeveen

2. Blauweregen

Je vindt ze in het blauw, wit en roze: ontdek de prachtige Blauwe Regen. Deze prachtige tuinplant wordt ook wel Wisteria genoemd en deze topper groeit snel én gemakkelijk. Enkele soorten Blauweregen hebben bloemtrossen van wel een halve meter lang, dit is perfect om een prieel mee te laten begroeien. Als je eenmaal het juist snoeimoment hebt ontdekt, kan je je elk jaar verheugen op een overdadige bloei.

  • Standplaats zon/halfschaduw
  • Bloei mei
  • Hoogte tot 10 meter

wisteria - blauwe regen als klimplant kopen

3. Bergclematis

Op nummer drie staat de prachtige klimplant: Bergclematis, die het zowel in de zon als halfschaduw gegarandeerd goed gaat doen. Je kunt deze snelgroeiende Clematis combineren met een wintergroene klimop voor muren waar de zon niet veel komt. Wil je zorgen voor een twee bloei? Dan kun je direct na de bloei flink terugsnoeien en je ziet hem vanzelf weer verschijnen!

  • Standplaats zon/halfschaduw
  • Bloei mei
  • Hoogte tot 4 meter

klimplanten: Clematis montana

Rozen en klimplanten kopen

Kom gezellig langs ons tuincentrum voor het totale assortiment tuinplanten. Ben je van plan om nieuwe klimplanten te kopen? Ontdek ons ruime aanbod aan tuinplanten in onze tuincentra waar je een enorm assortiment aan klimplanten kunt vinden tegen scherpe prijzen. 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten