Hortensia

De Hortensia is één van de meest bekende tuinplanten van Nederland. Hij bestaat in allerlei vormen en maten, maar de heester komt het meest voor. Deze heester is zo populair doordat deze in veel verschillende kleuren beschikbaar is. Ook zijn veel mensen gek op de Hortensia, doordat het gelijk de tuin een vrolijke sfeer geeft. Binnen no-time heeft u met een Hortensia de tuin opgefleurd! 

Hortensia kopen

Een prachtige Hortensia kopen doet u het beste bij Huis en Tuin Hoogeveen. Wij hebben een ruim aanbod aan Hortensia's en verkopen ook Hortensia's in pot voor eventueel op het balkon. Een groot voordeel van de Hortensia is dat deze vrijwel immuun is voor heel veel plantenziektes! Een Hortensia als heester is een echte aanwinst voor uw tuin. Uw tuin ziet er door de prachtige kleuren van de Hortensia direct fleuriger uit. De Hortensia kan bloeien van het voorjaar tot diep in het najaar! Weet u al welke kleur Hortensia u wilt? 

Hortensia verzorging

Hortensia's hebben in het voorjaar en in de zomer erg veel water nodig. Ze drinken en verdampen namelijk veel. Ook moet u ervoor zorgen dat de grond waar de Hortensia in staat, goed water doorlaat. Anders kan het zijn dat het water wat u geeft, alsnog niet bij de Hortensia's aankomt. Wilt u dat de Hortensia roze bloemen krijgt? De kans is groot dat de Hortensia roze wordt als u wat kalk aan de bodem toevoegt. Wilt u blauwe bloemen? Voeg dan wat ijzersulfaat aan de bodem toe. Op deze manier kunt u zelf de kleur van de bloemen van de Hortensia een beetje beïnvloeden. Met de juiste verzorging van uw Hortensia, kunt u jaren van uw Hortensia genieten! 

Hortensia kopen in Hoogeveen tuincentrum

Hortensia snoeien

Voordat u een Hortensia gaat snoeien, is het van belang om te weten of uw Hortensia op oude takken of op nieuwe takken groeit. 

  • Groeit de Hortensia alleen op oude takken? Dan kunt u deze het beste niet helemaal tot de grond snoeien. Snoei ongeveer de helft weg. 
  • Uitgebloeide bloemen kun je het beste pas na de winter wegsnoeien.
  • De beste snoeitijd voor de Hortensia is april.

Sommige Hortensia soorten hoeven maar eens in de vijf jaar gesnoeid te worden. Deze geven in het jaar nadat zij gesnoeid zijn geen tot erg weinig bloemen. Wilt u voorkomen dat uw Hortensia geen bloemen geeft? Zorg er dan voor dat u het ene jaar de ene helft van uw Hortensia snoeit en het andere jaar de andere helft. Zo kunt u altijd blijven genieten van de prachtige Hortensia's in uw tuin. 

Meer informatie over de Hortensia

Wilt u meer informatie over de Hortensia? Of heeft u vragen over deze prachtige heester? Kom dan langs bij Huis en Tuin Hoogeveen. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar, iedere zondag is namelijk koopzondag bij ons! Ons tuincentrum is gelegen in Hoogeveen nabij Zwartschaap, De Stuw en Kerkenveld. Hopelijk tot ziens bij Huis en Tuin Hoogeveen!

Naast prachtige Hortensia's kunt u ook terecht bij Huis en Tuin Hoogeveen voor allerlei andere soorten tuinplanten, waaronder: vaste planten en eenjarige planten. 

Bekijk tuinassortiment