Bloeiende kamerplanten

Veel bloeiende kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Sommige oerwoudplanten zoals varens kunnen geen felle zon verdragen, cactussen daarentegen staan graag in de zon. Hoe warmer hoe beter.

Kamerplanten


 

Bloeiende kamerplant kopen

De meeste bloeiende kamerplanten vinden een lichte plaats met het de ochtendzon het fijnst om te staan. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei kun je het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Populaire kamerplant soorten zijn:

  • Vlinderorchidee
  • Amaryllis
  • Kerstster
  • Bromelia
  • Hyacint

Kamerplant verzorging

De meest bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats en dat het liefst met de ochtendzon. Bloeiende kamerplanten hebben in hun bloeiperiode veel water nodig en ook kamerplantenvoeding. En andere planten zoals de cyclaam, hortensia, kaapsviooltje en primula zijn erg gek op voetbad. 

De Cyclaam

Een van de populaire kamerplanten is de cyclaam. Deze kamerplant wordt ook wel alpenviooltje genoemd en is een erg opvallende plant. De bloemen van deze plant zijn er in allerlei mooie kleuren zoals felroze, felrood en paars. Het lijkt zelfs alsof de bloemen als een soort vlinders boven op de plant zitten, en dat maakt de cyclaam een bijzondere plant die 100% zeker de aandacht zal trekken in huis. Verder kan de cyclaam niet goed tegen de zon en heeft ongeveer drie keer per week water nodig om goed tot bloei te komen. De cyclaam vereist de nodige aandacht en verzorging. Zo is de cyclaam erg gevoelig en kan snel last krijgen van vergeelde bladeren of slappe bloemstelen. Naast het kopen van bloeiende kamerplanten, kun je bij ons tuincentrum in Hoogeveen ook terecht voor groene kamerplanten, cactussen & vetten en arrangementen. Kom gezellig eens langs en bekijk het voor jezelf.

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!