Kamerplanten

In ons tuincentrum in Hoogeveen hebben wij een breed aassortiment grote, groene, bloeiende, luchtzuiverende, vette en stekelige kamerplanten. Hoe groter, hoe beter is momenteel dé trend op het gebied van binnenplanten, ook maar de klassieke cactussen, vetplantjes en bloeiers als de Orchidee of Anthurium mogen zeker niet worden vergeten. Heb je al van de anti-snurkplant gehoord? Of van luchtzuiverende planten? Kom langs in ons tuincentrum in Hoogeveen en vind de kamerplant die bij jou past. Wij matchen jouw smaak en interieur graag aan de juiste plant en pot. Ook voor de beste verzorgingstips ben je bij ons aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat onder meer uit:

Een kamerplant mag niet ontbreken

Een kamerplant is perfect om een warme en gezellige sfeer in huis te creëren. Sterker nog, een huis zonder kamerplanten is momenteel haast ondenkbaar. Kamerplanten mogen anno 2024 absoluut een zeer prominente plek in het interieur krijgen. Bij ons tuincentrum in Hoogeveen ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een kamerplant van topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Er zijn tal van trends gepasseerd als het om kamerplanten gaat. Zo was het vroeger vrij ongewoon om een grote kamerplant in een woonkamer te plaatsen, maar mochten ze vooral de vensterbank sieren. Laat staan dat je ze in de badkamer of werkkamer zag. Momenteel is dat onvoorstelbaar! Nog niet zo lang geleden dacht men dat alle kamerplanten veel verzorging nodig hadden. Dat was dan ook een reden om er niet teveel in huis te halen. Inmiddels algemeen bekend dat er tal van makkelijke kamerplanten zijn die weinig aandacht nodig hebben. Houd het ook vooral niet bij één kamerplant maar plaats er meerdere, want dit zorgt voor nog meer kleur en body in een ruimte. Daarnaast zijn planten ook nog eens goed voor lichaam en geest: ze brengen een ontspannen sfeer waar je blij van wordt!

Luchtzuiverende kamerplanten? Lekker gezond bezig!

Alle planten zetten effectief Co2 om in zuurstof en zijn dus bij voorbaat een gezonde toevoeging aan je interieur. Daarnaast kunnen ze stress verminderen en het welzijn verhogen. Je haalt met een aantal planten namelijk dat rustige, natuurlijke gevoel van buiten een beetje naar binnen. Er zijn echter planten die je nét dat beetje extra geven. De zogenaamde luchtzuiverende kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door de lucht te zuiveren. Ze halen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht en zetten deze middels de huidmondjes in hun bladeren om in gezonde stofjes. Die schadelijke stoffen zijn in elk huis te vinden, denk aan rook, zweet, schoonmaakmiddelen of verf. Een luchtzuiverende kamerplant wordt vaak op kantoor neergezet om het ziekteverzuim te verminderen - want ook dáár zijn ze toe in staat! Kamerplanten zorgen daarnaast voor een betere luchtvochtigheid in huis. Op onze kamerplantenafdeling vertellen wij je hier graag meer over, of bel gerust voor meer informatie: 0528 221976

Luchtzuiverende kamerplanten


 

Kamerplanten shop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Van Strelitzia en Monstera tot Calathea of palm: populaire kamerplanten

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Je ziet ze in de woonbladen, in interieurprogramma's, maar ook op menig Instagram pagina. Ze zijn vanwege hun gezellige, maar dus ook gezonde karakter het perfecte cadeau voor een housewarming. Er zijn tal van kamerplant soorten en er is dus altijd wel een plant die in de smaak zal vallen. Om de zoveel tijd duiken er weer nieuwe soorten kamerplanten op, zo gaan wij bij Huis & Tuin Hoogeveen altijd met de trends mee. De 5 favoriete planten van onze kamerplantenexperts zijn de volgende. Welke planten staan er in jouw top 5?

  1. Calathea: deze plant is er in oneindig veel soorten, sommige bijzonder opvallend. Aangezien kamerplanten meer dan ooit mogen opvallen, is dit een enorm populaire keuze. Nog zoiets bijzonders: sommige soorten sluiten 's avonds hun bladeren om deze 's morgens weer te openen.
  2. Monstera: de bladeren van deze kamerplant, ook wel de gatenplant genoemd, zijn een waar genot om naar te kijken. Hij is een echte luchtzuiveraar die wel van een slokje houdt. Over zijn standplaats doet 'ie absoluut niet moeilijk.
  3. Streliztia: de Streliztia, ook wel bekend als de paradijsvogelplant is een tropische verrassing die met zijn grote bladeren elk interieur in één klap kan opvrolijken. Hout de kluit altijd vochtig, maar zeker niet nat.
  4. Zamioculcas: deze kamerplant is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens heel makkelijk! Hij slaat namelijk water op in zijn wortels en stam. Hierdoor kan de plant prima overleven zonder teveel aandacht.
  5. Kentiapalm: deze grote plant geeft een saaie hoek meteen een groene make-over. Met zijn exotische uiterlijk kom je meteen in de vakantiestemming. Geef de plant regelmatig een klein slokje water, want het is een dorstig type.

Grote kamerplanten: helemaal trendy

Een mooie groene kamerplant is helemaal hip! En alsje voor een een grote variant gaat, ben je al helemáál trendy. Het grote voordeel? Ze hebben vaak maar heel weinig verzorging nodig in tegenstelling tot veel bloeiende kamerplanten. Je vindt onze groene kamerplanten in allerlei soorten, maten en kleuren groen. Ook is het leuk om mooie groene kamerplanten met elkaar te combineren zodat er verschillende hoogtes ontstaan. Maak eens een groepje kleine cactussen, vetplanten en grote kamerplanten en jouw urban jungle is een feit. Vergeet ook niet een aantal kamerplanten in huis te halen met een bijzondere eigenschap, zoals grappige bladtekeningen, toffe bladvormen of in het oog springende stelen. Planten mogen de aandacht stelen!

Grote kamerplanten
Bijpassende bloempot of plantenbak

In ons tuincentrum vind je bloempotten en plantenbakken in alle kleuren, maten en vormen die mooi te combineren zijn met je interieur! Wij zijn bijvoorbeeld maar wat blij met de geweldige potterie van Ter Steege! Wij helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte pot voor jouw plant. Heb je al een mooie pot in huis? Neem deze gerust mee naar het tuincentrum en zoek er een mooie kamerplant bij, dan potten wij hem gratis voor je op! Onze medewerkers voorzien je graag van allerhande kamerplantadvies!

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!