Potgrond en meststoffen

De 'lekkerste' grond en de juiste meststoffen kunnen het verschil maken tussen een kleine, langzaam groeiende plant en een kleurrijke, snelgroeiende groene eyecatcher. Bij Huis & Tuin Hoogeveen vind je een groot assortiment potgrond, tuinaarde, compost, bodemverbeteraars en meststoffen om planten, bomen en struiken in topconditie te brengen en de bodem gezond te houden. 

Geef jouw planten wat ze verdienen

Wij mensen verschillen niet zoveel van onze planten, bomen en struiken. Onze groene vrienden hebben immers naast water en licht ook voedingsstoffen nodig om te groeien, bloeien en de lekkerste vruchten voort te brengen. Dankzij het natuurlijke proces van afstervende planten (en het afbreken hiervan) komen deze voedingsstoffen automatisch in de bodem terecht. Deze natuurlijke kringloop kan echter soms worden verstoord of de bodem raakt uitgeput. Daarom is het essentieel om extra lief te zijn voor alles wat in jouw tuin groeit en bloeit en je planten te verwennen met nét dat beetje extra zorg. Zo houd je ze sterk en klachtenvrij. Door organische mest te gebruiken, voorzie je je planten niet alleen van voedingsstoffen, maar verbeter je ook meteen de structuur van de bodem.

Onze meststof merken

Het assortiment grondstoffen en meststoffen is groot. Wij verkopen verschillende producten van Pokon, ECOstyle en DCM die jou helpen het beste uit je tuinplanten te halen. Voor verschillende plantsoorten zijn er specifieke meststoffen te krijgen. Deze zijn qua inhoud afgestemd op wat die specifieke plantgroep nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan meststoffen, maar ook kalk en zaad voor het gazon. Jij wilt toch ook niet dat het gras groener is aan de overkant? Ook voor kamerplanten hebben wij allerlei voedingsstoffen te koop in ons Hoogeveense tuincentrum. 

grondsoorten en meststoffen Pokongrondsoorten en meststoffen EcoStylegrondsoorten en meststoffen DCM

Wat heeft mijn plant nodig?

Elke plant heeft specifieke mineralen en voeding nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Deze voedingsstoffen worden opgelost in water en door de plant via de wortels opgenomen. Daarom zijn water, licht en lucht essentieel voor jouw tuinplanten. De primaire voedingsstoffen zijn:

  • N (stikstof) is nodig voor een optimale groei en om je plant er het groenst uit te laten zien.
  • Naast de bloei bevordert P (fosfor) de vorming van gezonde wortels en de rijping van zaden.
  • K (kalium) draagt ​​bij aan de opname en verdamping van water en is van vitaal belang voor de stevigheid van een plant.

In ons assortiment vind je producten waarin bovenstaande stoffen voorkomen. Deze stoffen zijn immers belangrijk voor een lang, gelukkig en gezond leven van jouw groen. Bovengenoemde stoffen worden vaak aangevuld met Ca (calcium). Deze bepaalt voor een groot deel de sterkte van de celwand en reguleert de wateropname. Mg (magnesium) is nodig voor het bladgroen van je tuinplanten. Deze krijgt door magnesium een extra felle kleur groen.

Potgrond en tuinaarde kopen

Ook voor tuinaarde en potgrond ben je in ons tuincentrum aan het juiste adres. Zoals de naam al doet vermoeden wordt potgrond gebruikt voor planten die in bloempotten worden gezet, terwijl tuinaarde weer wordt ingezet voor grotere tuinbedden. Planten in potten en bakken hebben wat extra hulp nodig, bijvoorbeeld wat betreft hun drainage. Potgrond is ontworpen voor deze beperkte omstandigheden. Tuinaarde is er ook in meerdere soorten. Zo verkopen we bijvoorbeeld de moestuingrond van Pokon. Heb je vragen over de juiste meststof voor jouw situatie, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!