Bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en de zomerbollen in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen soorten

Aan jouw de keuze! Je kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat je in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. In ons tuincentrum hebben wij tevens een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die jouw tuin een fleurige aanblik geven.

Zomerbollen planten wanneer? Wij helpen je

In ons tuincentrum in Hoogeveen helpen we je graag de juiste tuinplanten uit te zoeken. Onze specialisten hebben veel kennis van de tuinplanten en kunnen je naar persoonlijke voorkeur en situatie een advies op maat geven. Dus of je nu een tuin met veel zon, juist veel schaduw, een klein balkon of een dakterras heeft, er zijn altijd wel tuinplanten te vinden die het beste passen bij jouw situatie. Kom voor advies zeker even langs in ons tuincentrum in Hoogeveen.

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!