Zomerbollen

Zomerbollen zijn als magische juweeltjes die ondergronds wachten om in de zomer tevoorschijn te komen om ons te verrassen explosie van kleuren. Het assortiment Baltus zomerbollen dat we hier bij Huis & Tuin Hoogeveen aanbieden, is werkelijk spectaculair. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of je net begint met je groene avontuur, zomerbollen zijn een uitstekende keuze om je tuin op te fleuren in de zomermaanden. Denk aan een zee van kleurrijke dahlia's die dansen in de zon, een bed van vurige gladiolen dat de lucht in schiet, of misschien een elegante lelie die haar verleidelijke aroma verspreidt. Dit alles en meer is mogelijk met de prachtige Baltus zomerbollen die we hier aanbieden.

Voorjaarsbollen


 

De power van dahlia's, lelies en gladiolen

Zomerbollen hebben een speciale manier om ons op te vrolijken. Ze komen tevoorschijn wanneer we het meest genieten van het buitenleven, en hun felle kleuren brengen direct een glimlach op ons gezicht. Als je na een drukke dag thuis komt, is er niets beter dan even te ontspannen tussen de bloemenpracht en de stress van je af te laten glijden. Ze trekken ook vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan, wat je tuin tot een levendig ecosysteem maakt en bijdraagt aan het behoud van de biodiversiteit.

Van balkon tot landgoed

Een ander geweldig aspect van zomerbollen is hun veelzijdigheid. Of je nu een moderne tuin hebt met strakke lijnen en geordende bedden, of een natuurlijke, weelderige tuin vol wilde bloemen, er is altijd een plekje voor zomerbollen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, vormen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt combineren om jouw perfecte bloemensymfonie te creëren. Van bloembakken op je balkon tot de grenzen van je gazon, zomerbollen passen zich moeiteloos aan en voegen een vleugje betovering toe. Bij Huis & Tuin Hoogeveen hebben we een team van deskundige medewerkers die graag hun kennis delen om je te helpen de beste keuzes te maken. Heb je vragen over bloemkleuren, bloeitijden of de beste plaats om ze te planten? Geen probleem! We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte Baltus zomerbollen voor jouw tuin.

Ook fijn: niet alleen zijn zomerbollen gemakkelijk te verzorgen, maar ze zijn ook een kosteneffectieve manier om je tuin een upgrade te geven. Met een relatief lage investering kun je een indrukwekkend display van kleur en vreugde creëren. En het beste van alles? Veel zomerbollen kunnen jaar na jaar terugkeren en zichzelf vermenigvuldigen, waardoor je tuin elk jaar nog mooier wordt. Een cadeautje dat blijft geven!

Zomerbollen, zoals de dahlia, koop je natuurlijk bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Waar, wanneer en hoe zomerbollen planten?

Het planten van zomerbollen is een spannend proces, en het vereist enige aandacht voor de juiste locatie en het juiste moment om ervoor te zorgen dat ze optimaal groeien en bloeien. Hier zijn wat tips voor het planten van zomerbollen:

  • Locatie: kies een zonnige plek in je tuin om de zomerbollen te planten. Zomerbollen gedijen het best in volle zonlicht, wat hen helpt om hun prachtige kleuren te onthullen en hun bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de gekozen locatie goed wordt gedraineerd, want zomerbollen houden niet van wateroverlast.
  • Bodem: zomerbollen gedijen in goed doorlatende grond. Voeg wat compost toe aan de bodem voordat je de bollen plant om de voedingsstoffen te verbeteren en de grond luchtiger te maken. Een goede bodemvoorbereiding draagt bij aan gezonde planten en weelderige bloemen.
  • Plantdiepte: het is essentieel om de zomerbollen op de juiste diepte te planten. Als algemene regel kun je de bollen twee tot drie keer zo diep planten als hun eigen grootte. Grote bollen moeten dus wat dieper worden geplant dan kleinere bollen. De meeste zomerbollen moeten met hun puntige kant omhoog worden geplant, maar als je twijfelt, kijk dan naar de instructies op de verpakking.
  • Plantperiode: het planten van zomerbollen gebeurt meestal in het voorjaar, wanneer de kans op vorst voorbij is en de grond begint op te warmen. Dit kan variëren afhankelijk van je locatie en het klimaat. Over het algemeen is het beste moment om zomerbollen te planten tussen maart en mei.
  • Verschillende bloeiperiodes: een interessant aspect van zomerbollen is dat ze een verscheidenheid aan bloeiperiodes hebben. Sommige bollen bloeien vroeg in de zomer, terwijl andere later in het seizoen bloeien. Door een mix van verschillende bollen te planten, kun je genieten van een opeenvolging van bloemen van de lente tot de herfst.

Vergeet niet om zorgvuldig de plantinstructies op de verpakking te lezen voor specifieke aanbevelingen voor elk type zomerbol. Veel plezier met tuinieren en geniet van de bloemenpracht die je in ruil daarvoor zult ontvangen!

Zomerbollen kopen bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

Zomerbollen geven ons ook een gevoel van verbondenheid met de natuur. Terwijl we met onze handen in de aarde wroeten en de bollen in de grond stoppen, voelen we ons één met de cycli van het leven. We zien hoe kleine, ogenschijnlijk levenloze bollen uitgroeien tot prachtige bloemen die de hele zomer lang onze wereld opfleuren. Dus kom langs bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen en ontdek het uitgebreide assortiment Baltus zomerbollen dat we speciaal voor jou hebben geselecteerd. Creëer je eigen bloemenparadijs en laat je tuin tot leven komen met de prachtige kleuren en geuren van de zomerbollen. 

Openingstijden & contact


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen & zaden