Voorjaarsbollen

Kom tot bloei met onze betoverende Baltus-voorjaarsbollen! Bij Huis & Tuin Hoogeveen kunnen we niet wachten om je te helpen je tuin tot leven te laten komen met onze uitgebreide collectie voorjaarsbollen van het gerenommeerde merk Baltus. Laat je inspireren door een overvloed aan kleuren, vormen en geuren die je tuin zullen transformeren tot een waar lenteparadijs. Dus waar wacht je nog op? Laat je groene vingers kriebelen en duik met ons mee in de wondere wereld van voorjaarsbollen!

Al onze tuinplanten


 

Betoverende bollen voor elke tuinliefhebber

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent met groene vingers of een beginnende enthousiasteling die graag zijn tuin wil opvrolijken, we hebben voor iedereen de juiste voorjaarsbol in huis. Van de majestueuze tulp tot de nederige krokus, de verrassende allium tot de prachtige narcis - we hebben een scala aan bloeiende bollen om uit te kiezen. Ga je voor een harmonieuze eenkleurige bloemenzee of voor een levendig en speels kleurenpalet dat het oog streelt? Het kan allemaal met ons uitgebreide aanbod voorjaarsbollen van Baltus.

Bloembollen planten en genieten: een fluitje van een cent

De timing van het planten is cruciaal voor een succesvolle bloei. Het ideale moment om bollen te planten is in het najaar, vóór de eerste vorst. In Nederland is de beste periode om ze in de grond te stoppen tussen september en december. Op deze manier krijgen de bollen voldoende tijd om wortels te ontwikkelen voordat de winter zijn intrede doet. Hoe je ze plant?

  1. Selecteer een zonnige plek in je tuin waar de voorjaarsbollen kunnen genieten van de warmte van de lentezon. Deze bloemen gedijen goed in goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat de grond niet te nat is om overtollig water te voorkomen.
  2. Gebruik een plantschepje of een bollenplanter om een gat te graven dat ongeveer twee tot drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Zo geef je de wortels voldoende ruimte om te groeien.
  3. Plaats de bol met de punt omhoog in het gat en bedek hem met aarde. Druk de grond lichtjes aan om luchtpockets te verwijderen en water te geven om de groei te bevorderen.
  4. Houd bij het planten van meerdere bollen voldoende ruimte tussen elk van hen. Dit voorkomt dat ze te dicht op elkaar groeien en elkaar belemmeren bij het bereiken van hun volle pracht.
  5. Als je vroeg in het najaar plant en er wordt vorst voorspeld, overweeg dan om een laag mulch of bladeren over de geplante bollen aan te brengen om ze te beschermen tegen extreme kou.

Voorjaarsbollen koop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Welke voorjaarsbollen plant je?

Er zijn verschillende soorten voorjaarsbollen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste kleuren in je tuin. Populaire keuzes zijn tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten en alliums. Overweeg om een mix van verschillende soorten te planten om een gevarieerd en kleurrijk bloementapijt te creëren dat je tuin tot leven brengt. Een tuin vol voorjaarsbollen is immers niet alleen een traktatie voor de tuinliefhebber, maar ook voor het oog! Stel je voor hoe je elke ochtend wakker wordt en de prachtige bloemenpracht in je tuin ziet. De diverse kleuren en vormen zullen je ziel opbeuren en een glimlach op je gezicht toveren. Maak prachtige bloemstukken om je huis op te fleuren of geef een bosje tulpen aan een dierbare om een glimlach op hun gezicht te toveren. 

Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen en laat je inspireren door ons bloembollen

De lente is een magisch seizoen vol belofte, en bij Huis & Tuin Hoogeveen zijn we er al in de herfst klaar voor om jouw tuin om te toveren tot een betoverend bloemenparadijs. Onze voorjaarsbollen van Baltus wachten op je om ze te ontdekken en te laten stralen in je tuin. Dus kom langs, laat je inspireren en dompel jezelf onder in een zee van kleuren, geuren en vreugde. Bij Huis & Tuin Hoogeveen is de lente in volle bloei - we hopen je snel te verwelkomen!

Openingstijden & contact


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen