Knaagdieren

Een knaagdier zoals een konijn, hamster en rat heeft goede verzorging nodig en ook hier geldt het spreekwoord: bezint eer - gij begint! Een lief konijntje is zo gekocht, maar vraagt wel iedere dag de aandacht. Wij hebben zowel vaste hokken of looprennen. Voor hamsters en cavia's zijn er mooie hokken eventueel uit te breiden met speeltjes in de vorm van looptunnels en draaimolens.

Konijn verzorging 

Een konijn is een vrij schoon dier en zal zijn behoefte voornamelijk op één plek doen, op het zogeheten ‘konijnentoilet’. Door in het konijnenhok een waterdichte bak te plaatsen, kan uw konijntje gemakkelijk schoon gehouden worden en blijft de rest van het hok netjes. Verder kunt u onthouden dat een konijn tot drie maanden onbeperkt droogvoer mag, daarna mag uw knaagdier per kg lichaamsgewicht 25 gram verspreid over de dag. Konijntjes vinden daarnaast groenvoer ook enorm lekker: maar geef dit altijd met mate. Dit komt doordat de vitamines en mineralen die een konijn echt nodig heeft uit het krachtvoer en het hooi komen. Het is daarom ook beter om enkel krachtvoer te geven en geen gemengd droogvoer.

Wij verkopen onder andere de producten van deze merken:

Boony      Puik | Huis & Tuin Hoogeveen       Pedigree    Voskes    Esschert Design     Sanicat
 

Schoonmaaktips voor uw konijn

  • Maak de konijnenkooi tenminste één keer in de week helemaal schoon
  • Maak het ontlastingshoekje en het etensbakje dagelijks schoon van uw konijn
  • Maak de drinkfles van uw konijntje elke week schoon

Zuidwolde, Dwingeloo, Aalden, Dalen, Harderberg en Heerenveen tuincentrum

Cavia verzorging

Een cavia is een van de meest geliefde huisdieren in Nederland en kan zo'n 5 tot 8 jaar oud worden. Een cavia is bovendien erg actief en dat maakt ze, samen met hun zachtaardige karakter, uitermate geschikt als huisdier voor kleine kinderen. Verder zijn cavia's uiterst zindelijk en erg schoon op zichzelf. Wij verkopen ook cavia voer, cavia kooien en voerbakken in ons tuincentrum. 

  • Een cavia wordt enorm blij van veel ruimte in zijn kooi
  • Cavia's leven het liefst met andere cavia's samen
  • Een cavia heeft dagelijks vers hooi, water, groente en brokjes nodig. 

Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Hoogeveen met alles voor uw hamster, cavia of konijn! Verder hebben wij ook alles voor uw hond, kat, vis of vogel. Dus woont in de omgeving van Zuidwolde, Dwingeloo, Aalden, Dalen, Harderberg en Heerenveen? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum voor de beste producten voor uw knaagdier. 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel