Fruitbomen & -planten

Fruitbomen & -planten koop je bij Huis & Tuin Hoogeveen. Wie wil er immers niet een mooie én lekkere tuin? Hoe leuk is het om in de juiste tijd van het jaar je eigen druiven, blauwe bessen of appels te plukken als je een stap buitenshuis zet? Het planten van fruit in je tuin is een geweldige manier om gezonder en milieuvriendelijker te leven, terwijl je tegelijkertijd persoonlijke voldoening en besparingen op kosten kunt bereiken. Wil je precies weten welke soort fruit voor jouw tuin het meest geschikt is? Kom dan even langs bij ons in het tuincentrum in Hoogeveen. Onze groenspecialisten horen graag de details en denken met je mee naar de beste optie!

Welke soorten fruit zijn geschikt voor ons klimaat?

Al wonen we niet in een land waar het altijd zonnig en warm is, dat betekent nog niet dat we weinig opties hebben op het gebied van fruit in eigen tuin! Natuurlijk hebben we de appels uit de diverse appelbomen die in het najaar volhangen, net als de peren! Heb je al eens aan een kersenboom gedacht? Weer eens iets anders én ze kunnen prachtige bloesem laten zien in het voorjaar! Pruimenbomen zijn ook populair in de Nederlandse tuinen. Op het gebied van struiken kun je denken aan bramen (pas op de stekels), frambozen, blauwe bessen, kruisbessen en aardbeien. Deze kun je zelfs in een grote pot op je terras of balkon plaatsen, dus deze kunnen altijd! Zelfs kiwi’s zijn geschikt om in eigen tuin te groeien! Druiven zijn geschikt als klimmer en groeien ontzettend snel. Leuk als je in korte tijd een groene wand in je tuin wil!

Al onze tuinplanten

 

 

Voordelen van fruit in je tuin!

Laten we eerlijk zijn, het liefst eten we allemaal fruit uit eigen tuin! We zetten nog even de voordelen voor je op een rij.

 • Fruit dat in je eigen tuin groeit, is meestal verser en gezonder dan fruit dat je in de winkel koopt. Je weet namelijk precies wat ermee gebeurt is en kunt het fruit oogsten op het moment dat het rijp is.
 • Het planten van eigen fruit in je tuin kan een aardige besparing op de kosten van fruit opleveren, vooral wanneer je veel fruit oogst.
 • Het planten van fruit in je tuin is ook een milieuvriendelijke keuze, omdat het de uitstoot van CO2 vermindert die veroorzaakt wordt door de productie en het vervoer van fruit.
 • Het planten van fruitbomen en fruitplanten in je tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit in je omgeving, aangezien het aantrekkelijk is voor vogels en andere insecten.
 • Fruitbomen en fruitplanten worden ook vaak gebruikt om je tuin groener te maken en bieden daarmee een verfrissende en rustgevende omgeving.
 • Het groeien van je eigen fruit geeft een gevoel van persoonlijke voldoening, aangezien je iets hebt gecreëerd en gekweekt.

Nu ben je helemaal om, toch?

Fruitbomen en fruitplanten koop je bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Zaaien & kweken

 

 

Fruit in je tuin of op je balkon

Fruit in je tuin of op je balkon, dat wil toch iedereen? Juist met een balkon hoef je je niet beperkt te voelen, zolang je maar een zonnig plekje hebt! Langs een zonnige wand kun je grote bakken met aarde plaatsen met druif klimplanten. Deze groeien ontzettend snel en voor je het weet heb je een groene wand vol druivenblad en zie je de eerste kleine trosjes verschijnen. Van druiven heb je ook jarenlang plezier, dus dat is een gezonde keuze! Aardbeienplantjes doen het vaak ook prima op een wat beschut plekje en kunnen aardig verwilderen en letterlijk ‘buiten de perken’ groeien! Hoe vaker je plukt, hoe meer aardbeien er komen, dus houdt je plantjes netjes bij om er optimaal van te kunnen snoepen!

Hoe plant je fruitbomen of fruitplanten?

Natuurlijk wil je na je aankoop het beste resultaat, oftewel de best mogelijke oogst van je nieuwe fruitige vriend. Volg de stappen van onze tuinplanten experts voor het beste resultaat!

 1. Zet de fruitboom of fruitplant op een plek met voldoende zonlicht en waar hij niet vol op de wind zal staan. 
 2. Voordat je begint met planten, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Dit kun je doen door de bodemstructuur te verbeteren met compost of een andere organische meststof. Uiteraard kun je deze ook bij ons in het tuincentrum vinden.
 3. Graaf een gat wat groot genoeg is om de wortels van de fruitboom of fruit plant voldoende ruimte te geven om lekker te kunnen groeien. Maak het gat gerust minstens twee keer zo breed en diep zijn als de wortel bal van je plant of boom.
 4. Plaats de fruitboom of fruitplant in het gat en zorg dat de wortelkluit op de juiste hoogte zit. Dit betekent dat de wortelkluit niet te diep of te hoog in de grond zit. Je ziet het aan het verloop van de kluit naar de stam. Hier zit logischerwijs ook de overgang van onder naar boven de grond.
 5. Vul het gat aan met de grond die je hebt uitgegraven en druk deze stevig aan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen rond de wortels achterblijven.
 6. Na het planten is het belangrijk om de fruitboom of fruitplant goed water te geven. Dit zorgt ervoor dat de grond goed vast zit en de wortels voldoende vocht krijgen tijdens het wennen aan hun nieuwe stek!

Eenjarigen, kruiden & kuipplanten

 

 

Fruitbomen en fruitplanten kopen bij Huis & Tuin Hoogeveen

Ben je enthousiast geworden over fruit uit eigen tuin? Wil je meer weten over de soorten fruitbomen of fruitplanten die het meest geschikt zouden zijn voor jou buitenruimte? Kom dan gerust eens langs bij ons in Hoogeveen. Ons ervaren personeel is expert op het gebied van fruitplanten en ze denken graag met je mee en geven je advies voor de best mogelijke oogst! Snoep jij binnenkort ook fruit uit eigen tuin? We zien je snel!

Contact & openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten