Groene kamerplanten

Een groene kamerplant in huis halen? Goed idee! Met een groene kamerplant haal je immers een heel trendy stukje natuur naar binnen. Momenteel zijn groene kamerplanten hipper dan hip en helemaal klaar om jouw huis op te fleuren en gezellig te maken. Maar, zul je denken, is niet elke kamerplant een groene kamerplant? Wij doelen in deze plantencategorie op kamerplanten zonder bloem. Deze planten halen hun sierwaarde dus volledig uit hun kleur, grootte en vorm. Maak ook van jouw huis een urban jungle met één grote topper of een aantal kleinere groene kamerplanten. Er zijn tal van groene kamerplanten, maar welke past nu echt bij jou? Ontdek het samen met tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!
 

Kamerplanten 

Populaire groene kamerplanten: van Ficus tot Calathea

Zeg nu zelf: een huis met een aantal kamerplanten is toch veel en veel uitnodigender? Alleen al voor hun hippe en warme uitstraling zou je er een aantal in huis moeten halen. Maar ze voegen niet alleen een stukje sfeer aan jouw huis toe, ze zijn ook nog eens goed voor lichaam en geest. Van kamerplanten wordt men rustig, ontspannen en het is bewezen dat ze leiden tot betere nachten en minder ziekteverzuim. Geen wonder dat ze zo populair zijn! Ook ons tuincentrum staat vol met de mooiste exemplaren. Wij hebben een top 5 van onze favoriete groene kamerplanten voor je samengesteld. Heeft u nog meer inspiratie nodig? Kom langs in Hoogeveen!

  1. Monstera: de bladeren van een jonge Monstera (gatenplant) vertonen insnijdingen en hierdoor ontstaan er op latere leeftijd gaten in het blad. Je kunt dof geworden bladeren opnieuw laten glimmen door het blad af te nemen met een doek met karnemelk. Ja echt! De Monstera kan zowel licht als donker staan, maar heeft liever geen direct zonlicht en tocht. Je kunt de Monstera het beste eenmaal in de week handwarm water geven.
  2. Varens: deze bijzondere toppers kunnen zowel binnen als buiten zorgen voor een gezonde leefomgeving. Bovendien is een varen ook nog eens mooi én lekker veelzijdig. Deze mooie groene kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Zet ze in de werkkamer, op de slaapkamer of zelfs in de badkamer voor een gezond effect.
  3. Sanseveria: deze groene vriend is een enorm sterke kamerplant die erg makkelijk te verzorgen is en ook nog eens erg leuk staat. De Sanseveria (vrouwentong) overleeft bijna alles. Dit maakt deze groene kamerplant perfect maakt voor iemand die geen groene vingers heeft! Ook deze plant is luchtzuiverend en dus een bijzonder gezonde toevoeging aan je interieur.
  4. Ficus: een uiterst sterke plant die, als deze eenmaal zijn plek heeft thuis, liever niet meer wordt verplaatst. De Ficus moet namelijk erg veel energie stoppen om te wennen aan zijn nieuwe plek. Wil je de plant groot laten worden? Dan is het belangrijk dat je zijn kluit nooit laat uitdrogen en goed voor de Ficus zorgt. Ficussen zijn er in veel soorten en maten. Eén van de bekendste Ficussen is de Benjamina, maar heb je ook al eens gehoord van de vioolplant of een rubberplant? 
  5. Calathea: ze golven, ze zijn geribbeld, ovaal en versierd met de mooiste patronen. We praten natuurlijk over de bladeren van de Calathea. Deze bladeren zien er niet alleen oogverblindend uit, maar ze maken ook indruk door te bewegen. Zodra de zon doorbreekt, spreiden de bladeren zich namelijk en ’s avonds sluiten de bladeren zich weer met zacht geritsel. Sommige soorten van de Calathea zijn bijna knuffelbaar, zo zacht is de onderkant van het blad.         

Gun jezelf een aantal groene kamerplanten van tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Verzorging van groene kamerplanten: onze tips & producten

Om ervoor te zorgen dat jouw groene kamerplanten op en top floreren, is goede verzorging essentieel. Bij Huis & Tuin Hoogeveen bieden we niet alleen een uitgebreide selectie bloempotten en verzorgingsproducten, maar we potten je nieuwe plant ook gratis voor je op. Hier zijn enkele algemene tips voor de verzorging van groene kamerplanten:

  • Plaats je groene kamerplanten op een plek met voldoende indirect licht. Elk type plant heeft zijn eigen lichtbehoefte, dus informeer bij onze medewerkers voor het beste advies.
  • Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in water staan. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus observeer en pas je watergeefroutine aan.
  • Gebruik kwalitatieve plantenvoeding om ervoor te zorgen dat je groene kamerplanten alle benodigde voedingsstoffen krijgen.
  • Af en toe snoeien bevordert de groei en vorm van je plant. Verwijder dode bladeren en takken voor een gezonde uitstraling.

Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste producten en om eventuele verzorgingsvragen te beantwoorden.

Grote groene kamerplanten

Grote groene kamerplanten zijn de laatste tijd razend populair. Ze zijn de eyecatchers van je interieur en hebben een hoge decoratiewaarde. Niks één klein plantje verstopt in een hoekje, het mag groot, groter, grootst! Planten mogen anno 2024 namelijk gezien worden en echt deel uitmaken van het interieur! Een opvallende blikvanger als de bananenplant, Philodendron, Ficus of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Misschien heb je wel ogen naar een hangplant! Is uw plant iets kleiner dan je zou willen? Zet 'm dan tijdelijk op een krukje of tafel voor een haast museaal effect. Wanneer de plant de pan uitgroeit, kan deze een plekje op de grond krijgen. Zorg ervoor dat de groene plant vanuit alle hoeken te zien is.

Grote kamerplant


 

In de spotlight: Strelitzia

Eén van onze favoriete groene toppers is de Strelitzia, ook wel bekend als de paradijsvogelplant. Met zijn opvallende bananenbladeren voegt deze plant een vleugje exotische elegantie toe aan elk interieur. De Strelitzia gedijt goed bij helder licht en brengt een vleugje tropische sfeer in je leefruimte. Ontdek meer over de verzorging en unieke eigenschappen van de Strelitzia in onze winkel.

Groene kamerplant kopen bij jóuw tuincentrum in Hoogeveen

Kom eens gezellig langs ons tuincentrum Huis en Tuin in Hoogeveen voor de mooiste groene kamerplanten. Of je nu op zoek bent naar een subtiele groene toevoeging of een indrukwekkende eyecatcher, wij hebben de perfecte groene kamerplant voor elke smaak en stijl. Bij Huis & Tuin Hoogeveen geloven we dat groene kamerplanten niet alleen je huis, maar ook je gemoedstoestand kunnen verbeteren. Breng een bezoek aan onze winkel en ontdek de rustgevende en verfrissende kracht van groen. Naast ons groene kamerplantenassortiment hebben we natuurlijk ook bloeiende kamerplanten, cactussen en tuinplanten Ook voor de juiste bloempot ben je bij ons aan het juiste adres. Zien we je snel?

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten