Groene kamerplanten

Een groene kamerplant in huis halen? Goed idee! Met een groene kamerplant haalt u immers een heel trendy stukje natuur naar binnen. Momenteel zijn groene kamerplanten hipper dan hip en helemaal klaar om uw huis op te fleuren en gezellig te maken. Maar, zult u denken, is niet elke kamerplant een groene kamerplant? Wij doelen in deze plantencategorie op kamerplanten zonder bloem. Deze planten halen hun sierwaarde dus volledig uit hun kleur, grootte en vorm. Maak ook van uw huis een urban jungle met één grote topper of een aantal kleinere groene kamerplanten. Er zijn tal van groene kamerplanten, maar welke past nu echt bij u en uw stijl? Wij helpen u op weg met onze top 5 groene kamerplanten!
 

Kamerplanten 

Populaire groene kamerplanten

Zeg nu zelf: een huis met een aantal kamerplanten is toch veel en veel uitnodigender? Alleen al voor hun hippe en warme uitstraling zou u er een aantal in huis moeten halen. Maar ze voegen niet alleen een stukje sfeer aan uw huis toe, ze zijn ook nog eens goed voor lichaam en geest. Van kamerplanten wordt men rustig, ontspannen en het is bewezen dat ze leiden tot betere nachten en minder ziekteverzuim. Geen wonder dat ze zo populair zijn! Ook ons tuincentrum staat vol met de mooiste exemplaren. Wij hebben een top 5 van onze favoriete groene kamerplanten voor u samengesteld. Heeft u nog meer inspiratie nodig? Kom langs in Hoogeveen!

 • Monstera of Gatenplant: de Gatenplant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De bladeren van een jonge Gatenplant vertonen insnijdingen en hierdoor ontstaan er op latere leeftijd gaten in het blad. Vandaar ook de bijnaam. Let wel op dat dit enkel gebeurt als de plant niet te veel in het donker staat. U kunt dof geworden bladeren opnieuw laten glimmen door het blad af te nemen met een doek met karnemelk. Ja echt! De Gatenplant kan zowel licht als donker staan, maar heeft liever geen direct zonlicht en tocht. De perfecte temperatuur voor deze groene kamerplant is tussen de 18 en 22 °C. U kunt de Gatenplant het beste eenmaal in de week handwarm water geven en één keer in de twee weken bijvoeden met plantenvoeding.  

Groene kamerplanten kopen| Huis & Tuin Hoogeveen

 • Varens: deze bijzondere toppers kunnen zowel binnen als buiten zorgen voor een gezonde leefomgeving. Bovendien is een Varen ook nog eens mooi én lekker veelzijdig. Deze mooie groene kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Ook zijn de Varens met hun grote bladeren uiterst rustgevend. Zet ze in de werkkamer of op de slaapkamer voor een gezond effect. En wist u dat een varen zelfs in uw badkamer kan staan? Ze houden namelijk van de luchtvochtigheid in deze ruimte.​
   
 • Sanseveria: deze groene vriend is een enorm sterke kamerplant die erg makkelijk te verzorgen is en ook nog eens erg leuk staat. De Sanseveria mag daarom zeker niet ontbreken in uw plantencollectie. De Sanseveria overleeft bijna alles. Dit maakt deze groene kamerplant perfect maakt voor iemand die geen groene vingers heeft! Ook deze plant is luchtzuiverend en dus een bijzonder gezonde toevoeging aan uw interieur.
   
 • Ficus: de Ficus is een uiterst sterke plant die, als deze eenmaal zijn plek heeft thuis, liever niet meer wordt verplaatst. De Ficus moet namelijk erg veel energie stoppen om te wennen aan zijn nieuwe plek. Wilt u de plant groot laten worden? Dan is het belangrijk dat u zijn kluit nooit laat uitdrogen en goed voor de Ficus zorgt. Ficussen zijn er in veel soorten en maten. Een van de bekendste Ficussen is de Benjamina, maar heeft u ook al eens gehoord van de Vioolplant of een Rubberplant? 
   
 • Calathea: ze golven, ze zijn geribbeld, ovaal en versierd met de mooiste patronen. We praten natuurlijk over de bladeren van de Calathea. Deze bladeren zien er niet alleen oogverblindend uit, maar ze maken ook indruk door te bewegen. Zodra de zon doorbreekt, spreiden de bladeren zich namelijk en ’s avonds sluiten de bladeren zich weer met zacht geritsel. Sommige soorten van de Calathea zijn bijna knuffelbaar, zo zacht is de onderkant van het blad.                     

Groene kamerplanten voeding

Veel groene kamerplanten hebben voldoende aan een beetje water op zijn tijd. Er zijn echter een aantal divaGroene kamerplanten kopen| Huis & Tuin Hoogeveen’s onder de groene planten die dit niet voldoende vinden en extra voeding nodig hebben. Geef uw groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet al uw kamerplanten dezelfde vochtopname hebben. Geef daarom nooit water als de grond nog nat is. Er is bovendien ook speciale plantenvoeding voor groene planten. Met bladspray krijgen de bladeren extra glans, maar deze spray is niet geschikt voor "behaarde" bladeren.

Grote groene kamerplanten

Grote groene kamerplanten zijn de laatste tijd razend populair. Ze zijn de eyecatchers van uw interieur en hebben een hoge decoratiewaarde. Niks één klein plantje verstopt in een hoekje, het mag groot, groter, grootst! Planten mogen anno 2022 namelijk gezien worden en echt deel uitmaken van het interieur! Een opvallende blikvanger als de Bananenplant, Philodendron, Ficus of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Misschien heeft u wel ogen naar een hangplant! Is uw plant iets kleiner dan u zou willen? Zet 'm dan tijdelijk op een krukje of tafel voor een haast museaal effect. Wanneer de plant de pan uitgroeit, kan deze een plekje op de grond krijgen. Zorg ervoor dat de groene plant vanuit alle hoeken te zien is.

Groene kamerplant kopen

Kom eens gezellig langs ons tuincentrum Huis en Tuin in Hoogeveen voor de mooiste groene kamerplanten. Naast ons groene kamerplantenassortiment hebben we natuurlijk ook bloeiende kamerplanten, cactussen, tuinplanten en arrangementen. Ook voor de juiste bloempot bent u bij ons aan het juiste adres. Zien we u snel?

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten