Groene kamerplanten

Een groene kamerplant in huis halen? Dit doe je natuurlijk bij tuincentrum Huis en Tuin Hoogeveen. Dit jaar zijn kamerplanten weer helemaal hip om jouw huis op te fleuren en gezellig te maken. De populaire trend Urban Jungle hoor en zie je nu overal in tv programma's en tijdschriften terug komen en deze unieke stijl is eigenlijk weggelegd voor iedereen en past bij elk interieur. Wat moet je hier voor doen? Vrijwel niets! Voeg leuke, mooie, groene plantjes toe aan jouw woning waardoor er een rustgevende en groene sfeer in huis is. Er zijn tal van groene kamerplanten, maar welke past nu echt bij jou en jouw stijl? Wij helpen je op weg met onze top 10 kamerplanten!

Kamerplant


 

Sanseveria

Top 10 groene kamerplanten

 1. Bladbegonia of Begonia rex 'MC Bolero
  De Bladbegonia blijft ons steeds weer verrassen. Niet alleen Begonia's met mooie bloemen zijn er in Nederland, maar er zijn ook genoeg mooie Begonia's met kleurrijke bladeren. Deze unieke Begonia's bloeien niet en maken jouw interieur af met hun kleurrijke bladeren. De Begonia rex (MC) 'Bolero' is een bladbegonia, met erg mooi blad wat in het licht glinstert en oplicht. De bloemen van de bladbegonia zijn in dit geval een bijzaak en de focus ligt echt op de bladeren. Wanneer je bloemetjes ziet verschijnen, kun je deze het best eraf knijpen, op die manier zorg je ervoor dat de Begonia al zijn energie in zijn mooie blad stopt. 
   
 2. Monstera of Gatenplant
  De Gatenplant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De bladeren van een jonge Gatenplant vertonen insnijdingen. Hierdoor ontstaat er op latere leeftijd van de plant gaten. Vandaar ook de bijnaam: Gatenplant. Let wel op dat dit enkel gebeurt als de plant niet te veel in het donker staat. Je kunt dof geworden bladeren opnieuw laten glimmen door het blad af te nemen met een doek met karnemelk. Ja echt! De Gatenplant kan zowel licht als donker staan; liever geen direct zonlicht en tocht. Dit vindt de Gatenplant namelijk niet erg fijn. De perfecte temperatuur voor deze groene kamerplant is tussen de 18 en 22 °C. Je kunt de Gatenplant het beste eenmaal in de week handwarm water geven en 1 keer in de twee weken bijvoeden met plantenvoeding.  
   
 3. Palm of Chamaedorea 
  Een mooie, grote palm steelt de show in iedere huiskamer of serre. De grote kamerplant vindt het prima om in de schaduw te staan, maar vraagt wel om vochtige grond. Maakt jouw eigen palm relatief weinig nieuwe bladeren aan? Plaats hem dan eens wat dichter bij het raam. De Chamaedorea staat bekend om zijn lage groei; de palm wordt dan ook vaak gebruikt bij het concept 'groen in glas' / plantenterrarium als miniplantje. 
   
 4. Yucca
  Op zoek naar een mooie kamerplant die uit een stammetje groeit of direct vanaf de grond? Dan is de Yucca kamerplant perfect voor jou. Met zijn erg woeste en stoere uiterlijk komt de plant over als een ruige jongen. Dit betekent gelukkig niet dat de groene plant moeilijk te verzorgen is! In tegendeel zelfs. Verder houdt de Yucca van warmte en kan goed tegen droogte. Merk je dat de onderste bladeren van de Yucca ietsje bruin worden? Haal deze dan weg. Op die manier krijgt de Yucca meer energie wat weer zijn groei bevordert. 
   
 5. Vetplanten 
  Wie is er niet gek op mooie vetplantjes? Vetplanten zijn ontzettend leuk om als een speels groepje bij elkaar te zetten of bijvoorbeeld onder een glazen stolp te plaatsen. Bijkomend voordeel? De vetplantjes zijn enorm makkelijk te verzorgen! Zo gebruiken ze heel weinig water wat ideaal is als je soms vergeet je planten water te geven! Er zijn mini vetplantjes, grote vetplanten, hangplanten, vetplantjes met grote bladeren en nog vele andere soorten. Eigenlijk is er altijd wel een vetplant die bij jou past! 
   
 6. Varens
  Varens kunnen zowel binnen als buiten zorgen voor een gezonde leefomgeving. Bovendien is een Varen ook nog eens mooi én lekker veelzijdig. Deze mooie groene kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking en zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Ook zijn de Varens met hun grote bladeren ook uiterst rustgevend. En wist je dat een varen zelfs in jouw badkamer kan staan? 
   
 7. Sanseveria
  ​De Sanseveria is een enorm sterke kamerplant die erg makkelijk te verzorgen is en ook nog eens leuk staat. De Sanseveria mag daarom zeker niet ontbreken in jouw eigen plantencollectie thuis of op kantoor. De Sanseveria overleeft bijna alles.. Wat deze groene kamerplant perfect maakt voor iemand die geen groene vingers heeft! 
   
 8. Ficus
  De Ficus is een uiterst sterke plant die, als deze eenmaal zijn plek heeft thuis, liever niet meer wordt verplaatst. De Ficus moet namelijk erg veel energie stoppen om te wennen aan zijn nieuwe plaats. Wil je de plant groot laten worden? Dan is het belangrijk dat je zijn kluit nooit laat uitdrogen en goed voor de Ficus zorgt. Ficussen zijn er in veel soorten en maten. Een van de bekendste Ficussen is de Benjamina, maar ook al eens gehoord van de Vioolplant of een Rubberplant? Kom langs ons tuincentrum in Hoogeveen en laat je verrassen!
   
 9. Cactus
  De Cactus: een makkelijke en sterke huisgenoot die een tikje stekelig over kan komen. Een Cactus is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wist je trouwens dat de Cactus van oorsprong bladeren heeft? Gek he? Deze bladeren hebben zich opgerold om zo minder water nodig te hebben. Geef je Cactus ook vooral niet teveel water, de groene plant kan heel goed tegen droogte en juist slecht tegen teveel water.
   
 10. Calathea
  Ze golven, ze zijn geribbeld, ovaal en versierd met de mooiste patronen: wij praten natuurlijk over de bladeren van de Calathea. Deze bladeren zien er niet alleen oogverblindend uit, maar ze maken ook indruk door te bewegen. Zodra de zon doorbreekt, spreiden de bladeren zich namelijk en ’s avonds sluiten de bladeren zich weer met zacht geritsel. Sommige soorten van de Calathea zijn bijna knuffelbaar, zo zacht is de onderkant van het blad.

 Top 10 groene kamerplanten                                        

Groene kamerplanten voeding

Veel groene kamerplanten hebben voldoende aan een beetje water op zijn tijd. Maar sommige diva’s onder de groene planten vinden dit niet voldoende en hebben extra voeding nodig. Geef jouw groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet al jouw kamerplanten dezelfde vochtopname hebben. Geef daarom nooit water als de grond nog nat is. Er is bovendien ook speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. 

Groene kamerplanten voeding

Groene kamerplant kopen

Kom eens gezellig langs ons tuincentrum Huis en Tuin voor de mooiste groene kamerplanten. Naast ons groene kamerplanten assortiment hebben we bij tuincentrum Huis en Tuin Hoogeveen ook bloeiende kamerplanten, cactussen, tuinplanten en arrangementen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten