Klimplanten

Hi tuinliefhebber! Huis & Tuin Hoogeveen is hét tuincentrum waar je alles vindt wat je nodig hebt om jouw groene oase compleet te maken. Heb je wel eens overwogen om klimplanten aan je buitenruimte toe te voegen? Het planten van klimmers is de ideale manier om wat extra kleur en diepte aan je tuin toe te voegen. Met klimplanten geef je je tuin een groene jas, zonder al te veel op je beschikbare ruimte in te leveren. Klimplanten groeien omhoog in plaats van in de breedte en zijn dus ideaal voor een compacte tuin of een beperkt balkon. Bovendien bieden klimplanten schaduw en beschutting voor andere planten en dieren in je tuin. Win win!

Het mooie van klimplanten

Klimplanten zijn stuk voor stuk ontzettend mooi, charmant en sierlijk. Met hun lange ranken die zich omhoog slingeren, kunnen ze een saaie muur, hek of schutting volledig transformeren. De hartvormige bladeren van de passiebloem of de glanzende, groene bladeren van de klimop zijn gewoonweg adembenemend. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige bloemen die sommige klimplanten produceren. Denk aan de kleurrijke bloesems van de klimrozen of de heerlijk geurende bloemen van de kamperfoelie. Deze planten voegen niet alleen kleur toe aan je tuin, maar kunnen ook de hele omgeving vullen met een aangename geur.

Bloempotten voor buiten


 

Praktische klimmers: meer privacy

Klimplanten hebben zowel esthetische als praktische voordelen, bijvoorbeeld als het gaat om privacy in de tuin. Het planten van klimplanten is een geweldige manier om privacy te creëren in je tuin. Als je bijvoorbeeld een open hek hebt dat je wilt bedekken, dan zijn klimmende tuinplanten een geweldige oplossing. Je kunt ze ook langs een pergola, schutting of muur laten groeien en zo een natuurlijke afscheiding creëren tussen jou en de buren.

Meststoffen

 

 

Tip! Bovendien hebben klimplanten de power om wat minder aantrekkelijke bouwsels in de tuin tot een groene eyecatcher om te toveren. Dag lelijke schuurmuur of kapotte schutting, hallo knappe klimplant!

Klimplanten koop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Top 5 populaire klimplanten

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het planten van klimplanten, is het belangrijk om te weten welke soort het beste bij jouw tuin past. Zo zijn er de hechtende en niet-hechtende klimplanten, klimplanten die veel zonlicht nodig hebben en anderen die juist gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat je de juiste plant kiest voor de juiste locatie in je tuin, zodat hij optimaal kan groeien en bloeien. Laten we eens kijken naar een paar populaire klimmers. 

  1. Klimop: deze groenblijvende klimmer is zo populair dat je hem bijna overal ziet. Hij hecht zich aan de muur met zijn zuignapjes en kan een dikke muur van bladeren vormen. Het beste van alles is dat hij het hele jaar door groen blijft.

  2. Clematis: met hun prachtige bloemen in verschillende kleuren en vormen zijn clematissen een echte showstopper. Ze hebben een steun nodig om tegenaan te groeien, maar zodra ze eenmaal volgroeid zijn, zullen ze je belonen met een prachtige muur van bloemen.

  3. Wisteria: als je ooit door een tuin loopt en een prachtige, geurige bloemenpracht ziet die van een pergola hangt, dan is de kans groot dat je een wisteria hebt gevonden. Deze mooie klimplant produceert grote trossen van paarse, witte of roze bloemen.

  4. Kamperfoelie: met hun zoete, zomerse geur zijn kamperfoelies favoriet bij vele tuinliefhebbers. Je moet ze een klein beetje begeleiden, maar zodra ze beginnen te bloeien, kun je rekenen op een weelderige muur van prachtige bloemen.

  5. Klimroos: wie houdt er nou niet van rozen? Klimrozen zijn een geweldige manier om de schoonheid van rozen te combineren met de hoogte van een klimplant. Ze produceren een overvloed aan prachtige bloemen in verschillende kleuren en vormen.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere prachtige klimplanten die je kunt ontdekken. Dus ga lekker op ontdekkingsreis bij Huis & Tuin Hoogeveen en laat je verrassen door alle mooie opties.

Klimplanten koop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Klimplanten kopen bij Huis & Tuin Hoogeveen

Klimplanten kopen bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen. Vergeet niet dat klimplanten vaak nét wat extra zorg nodig hebben. Zo moeten sommige klimplanten regelmatig gesnoeid worden om ze in toom te houden en te voorkomen dat ze overwoekeren. En als je een hechtende klimplant hebt, moet je er ook voor zorgen dat hij niet te veel schade aanricht aan de muur of het hek waar hij zich aan vasthecht. Maar maak je geen zorgen, met de juiste zorg en aandacht zullen je klimplanten jarenlang plezier opleveren. Hopelijk hebben we je geïnspireerd om wat extra hoogte en kleur aan je tuin toe te voegen. En als je nog vragen hebt, staan we altijd klaar om je te helpen in ons tuincentrum in Hoogeveen.

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten