Kerstbomen

Ook dit jaar gaan we je weer blij maken met de mooiste kerstbomen. De eerste bomen komen begin december binnen. Met kerst speelt de kerstboom de hoofdrol en dus hoort daar de mooiste kerstboom bij! Bij ons kun je terecht voor allerlei kerstbomen in diverse soorten en maten. Geef je de voorkeur aan een kerstboom mét of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De medewerkers van ons tuincentrum helpen je graag om de perfecte boom uit te zoeken. Of je nu een Nordmann, dennenboom of misschien toch een kunstkerstboom wilt kopen, er is keuze genoeg! Huis & Tuin Hoogeveen levert de allermooiste bomen van gegarandeerde kwaliteit, met een mooie volle kerstboom die naaldvast is als resultaat. Komt het kerstgevoel bij jou ook langzamerhand naar boven? Bij ons tuincentrum in Hoogeveen in ieder geval wel. 

Mini kerstboom of kerstboom met kluit kopen? 

Ook in 2023 ga je de perfecte kerstboom vinden! Dat heb je immers meer dan ooit verdiend. Het was wederom geen makkelijk jaar en dus mag je jezelf heus trakteren op een topper van een boom. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren als het gaat om het kiezen van de kerstboom. Is het belangrijk dat de boom precies op een bepaalde plek past of speelt omvang geen rol en wil je vooral die lekkere dennengeur naar binnen halen? Er is gelukkig genoeg te kiezen! Wij maken het wat makkelijker voor je: er worden namelijk in de basis maar twee verschillende soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea kerstboom (Spar) en Abies kerstboom (Zilverspar). Er zijn een aantal verschillen:

 • De Picea kerstboom heeft prikkende en hangende naalden. Je herkent deze sparren aan een soort 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald uit de boom, wordt een klein gedeelte van de bast meegetrokken. Dit ziet eruit als een vlag op een stok. Daarnaast heeft de Picea dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn. Bekende soorten zijn de Servische spar (Picea omorika), Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca’) of Dwergspar (Picea glauca ‘Conica’). 
   
 • De Abies kerstboom is ook te herkennen aan zijn naalden. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom juist rechtop en zijn ze stomp (en dus minder prikkend). Bovendien voelen de takken ook zachter aan dan die van de Picea. Daarnaast heeft de Abies kegels die altijd rechtop staan. Bekende bomen zijn de welbekende Abies nordmanniana (Nordmann) en de Abies fraseri (Fraserspar). Een Nordmann is een stukje sterker dan een Picea, maar geurt weer minder lekker.

Kerstboom kopen | Huis & Tuin Hoogeveen

Kerstboom inspiratie

Eigenlijk is een kerstboom versieren heel simpel. Kom ten eerste langs in ons tuincentrum in Hoogeveen voor de nodige inspiratie. Wordt het een klassieke kerst, ga je voor een romantische touch of kies je dit jaar voor allerlei foute kerstballen? Niks is te gek! Houd in ieder geval deze zaken in je achterhoofd:

 1. Begin met goede kerstboomverlichting als basis: kies je voor kleur, wit of wat geler licht? En mogen het subtiele lampjes zijn of mag de boom volledig in de spotlight komen te staan? Werk van boven naar beneden en knijp met je ogen om te zien waar er nog verlichting mist. Wij geven ook altijd als tip mee om bij voorkeur een snoer en geen net te gebruiken, dit werkt namelijk een stuk makkelijker en ziet er mooier uit omdat je de lampjes beter kunt verdelen.
 2. Ook qua versiering is er genoeg te kiezen, van slingers tot ballen. Elk jaar zijn er weer tal van kersttrends te ontdekken. Dit jaar is goud bijvoorbeeld helemaal trendy, maar ook het traditionele kleurpalet van rood, wit en groen mag uiteraard niet ontbreken. Hang eerst de slingers of kettingen in de boom. Slingers zijn erg handig als je bijvoorbeeld kale plekken in de kerstboom ontdekt
 3. Dan volgen de hangers en kerstballen! En als laatste is een piek hét accessoire om jouw boom piekfijn aan te kleden. 

Kerstversiering
 

Kerstboom versieren: tips

Als tip willen we je meegeven om de onderkant van de kerstboom te versieren met grote kerstdecoratie en kerstballen, en kleinere kerstornamenten bovenin de kerstboom te gebruiken. Op die manier krijgt de kerstboom een mooie en evenwichtige uitstraling. Groepeer daarom eerst de ornamenten wanneer je begint met versieren van groot naar klein. Verder kan het ook handig werken om te beginnen met de ornamenten waar je er veel van hebt, zodat je deze gelijkmatig over de boom kunt verdelen.

Hoe houd ik mijn kerstboom langer mooi? 5x tips!

Als het zou kunnen zou je misschien je kerstboom het gehele jaar willen laten staan. Helaas zijn er veel kerstbomen die maar nét de kerst halen vanwege een wat lakse verzorging. Zonde! Het zou toch fantastisch zijn als jouw boom zelfs de volgende kerst haalt? Geef je kerstboom wat liefde, want dan vallen de naalden minder snel uit en blijft hij de gehele feestmaand prachtig groen. Met onderstaande tips geniet je langer van de kerstboom:

 1. Even wennen! Laat de kerstboom acclimatiseren nadat je een prachtexemplaar bij ons uit hebt gezocht. Haal 'm nog niet naar binnen, maar zet de boom bijvoorbeeld eerst even in een schuurtje of garage (zonder verwarming) zodat deze kan wennen aan de overgang van buiten naar binnen.
 2. Zet de kerstboom nooit naast naast een warmtebron. De boom droogt uit door de droge lucht en dit heeft als gevolg dat de naalden sneller uitvallen.
 3. Het wordt vaak vergeten, maar net als een tuin- of kamerplant mag een kerstboom ook regelmatig water. Geef de kerstboom met kluit zeker bij binnenkomst al een liter water en houdt dit om de zoveel tijd bij. 
 4. Een kerstboom met stam? Zaag, voordat je de boom neerzet, ongeveer drie centimeter van de onderkant af. Op die manier kan de boom beter en sneller water opnemen.
 5. Geef de boom ook universele plantenvoeding, dan blijft hij mooier.

Kerstboom kopen | Huis & Tuin Hoogeveen

Kunstkerstboom of een echte kerstboom kopen?

Uiteraard hebben we ook tal van kunstkerstbomen. Een kunstkerstboom brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo is een kunstkerstboom een grotere uitgave dan een echte kerstboom, maar je bent op de langer termijn goedkoper uit met een kunstboom. Verder laten er ook geen naalden los, wat ideaal is als je geen schoonmaak-freak bent. En mede doordat een valse kerstboom geen naalden verliest, blijft een kunstkerstboom altijd even mooi. Zeg hallo tegen een prachtige kerstboom die tot januari blijft staan en die het jaar daarop weer net zo fris uit de doos tevoorschijn komt. Echter heeft een echte kerstboom natuurlijk wel zo zijn charme, met name door zijn geur. Waar kies jij voor?

Kerstshow in Hoogeveen bezoeken

Wil je de kerstsfeer komen proeven? Kom dan langs onze kerstmarkt als je in of nabij Hoogeveen, Fluitenberg, Tiendeveen en Hollandscheveld woont. Of je nu een kleine kerstboom zoekt voor in de tuin of in huis, met een kluit of gezaagd: we hebben een compleet assortiment als het op kerstbomen aankomt. Laat je inspireren door de verschillende kerststijlen die we voor je tentoon hebben gesteld en vind alles op het gebied van kerstdecoratie en kerstverlichting

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst