Kerstbomen

Het wordt kouder, de dagen worden korter en u haalt uw winterjas, handschoenen en sjaal alvast uit de kast. De winter en de feestdagen staan weer voor de deur! Komt het kerstgevoel bij u ook langzamerhand naar boven? Bij ons Tuincentrum in Hoogeveen in ieder geval wel. De voorbereiding voor een geslaagde kerst begint uiteraard bij het kopen van een mooi kerstboom. Bij ons tuincentrum in Hoogeveen kunt u terecht voor allerlei kerstbomen in diverse soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken. Of u nu een Nordmann, denneboom of kunstkerstboom wil kopen, er is keuze genoeg! Huis- en tuincentrum Hoogeveen levert de allermooiste bomen van gegarandeerde kwaliteit. Met een mooie volle kerstboom die naaldvast is als resultaat.

In welke volgorde versier ik een kerstboom?

Eigenlijk is het versieren van de kerstboom heel simpel:

  1. Eerst de lampjes in de kerstboom doen
  2. Vervolgens eventuele slingers in de boom hangen
  3. Als laatste de kerstballen en andere kerstversiering

Het is belangrijk om te starten met de kerstverlichting, omdat het bijna onmogelijk is om deze nog mooi in de boom te verwerken als er al kerstdecoratie inhangt. Wij geven ook altijd als tip mee om bij voorkeur een snoer en geen net te gebruiken, dit werkt namelijk een stuk makkelijker en ziet er mooier uit omdat u de lampjes beter kunt verdelen. Vervolgens kunt u aan de slag gaan met slingers in de boom. Slingers zijn erg handig als u bijvoorbeeld kale plekken in de kerstboom ontdekt, slingers kunnen deze kale plekken in een natuurlijke boom namelijk verdoezelen.

Kerstboom: van groot tot klein

Als tip willen wij u meegeven om de onderkant van de kerstboom te versieren met grote kerstdecoratie en kerstballen & kleinere kerstornamenten bovenin de kerstboom te gebruiken. Op die manier krijgt uw kerstboom een mooie en evenwichtige uitstraling. Groepeer daarom eerst de ornamenten wanneer u begint met versieren van groot naar klein. Verder kan het ook handig werken om te beginnen met de ornamenten waar u er veel van heeft, zodat u deze gelijkmatig over de boom kunt verdelen. Enkele handige tips voor u bij het kopen van een echte kerstboom:

  • Weet u niet zeker of de kerstboom vers is? Schud er dan eens wat aan. Als de naalden direct vallen dan is de boom niet vers.
  • Een Nordmann is een stukje sterker dan een fijnspar maar geurt minder.
  • Het is altijd handig om het net van de kerstboom te bewaren om hem mee op te ruimen na de feestdagen.

Kunstkerstboom of een echte kerstboom kopen?

Uiteraard hebben we ook tal van kunstkerstbomen als u daar de voorkeur aan geeft. Een kunstkerstboom brengt uiteraard ook vele voordelen met zich mee. Zo is een kunstkerstboom een grotere uitgave dan een echte kerstboom, maar u bent op de langer termijn goedkoper uit met een kunstboom. Verder laten er ook geen naalden los, wat ideaal is als u geen schoonmaak-freak bent. En mede doordat een valse kerstboom geen naalden verliest, blijft een kunstkerstboom altijd even mooi. Zeg hallo tegen een prachtige kerstboom die tot januari blijft staan & het jaar daarop weer net zo fris uit de doos tevoorschijn komt.

Kerstshow

Wilt u de kerstsfeer alvast komen proeven? Kom dan langs onze kerstmarkt als u nabij Fluitenberg, Tiendeveen en Hollandscheveld woont. Vanaf de 1e week van november is onze kerstshow helemaal klaar voor uw bezoek. In de laatste week van november verwachten wij de eerste echte kerstbomen. Of u nu een boom zoekt voor in de tuin of in huis, op pot of niet. We hebben een compleet assortiment als het op kerstbomen aankomt. Laat u inspireren door de verschillende kerststijlen die we voor u hebben ontworpen en vind alles op het gebied van kerstdecoratie en kerstverlichting

Fijne Kerst! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst