Tuinplanten

Bent u op zoek naar tuinplanten in Hoogeveen? Dan bent u bij Huis en Tuin Hoogeveen helemaal op het juiste adres. Wij hebben namelijk een ruim assortiment tuinplanten voor u in ons tuincentrum in Hoogeveen. Voor ieder seizoen zijn er verschillende tuinplanten in ons tuincentrum te vinden.

Soorten tuinplanten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten tuinplanten. Deze verdelen we in verschillende categorieën:

Verschillende soorten vaste planten

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, delen we de categorieën vervolgens nog verder op. Zo zijn er ontzettend veel vaste planten en is het fijn als deze verdeeld worden in de volgende soorten:

  • Schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Zo wordt het voor u makkelijker om te kiezen welke tuinplant voor u geschikt is. Op het plantetiket staat vaak aangegeven hoe hoog de plant waarschijnlijk wordt, al hangt dat ook af van de grondsoort en de plek in de tuin waar de plant zal staan. Vaste planten zijn planten die ieder jaar afsterven en weer opbloeien in hun bloeiperiode. Anders dan éénjarige planten, die bloeien maar een seizoen. 

Combineren van verschillende tuinplanten

Wist u dat het combineren van verschillende tuinplanten juist tot een mooi geheel kunnen zorgen? Een goede combinatie bestaat uit tuinplanten met verschil in vormen, bloeiwijze en blad. Daarom kunt u éénjarige perkplanten vaak heel goed combineren met vaste planten. Maar ook heesters in combinatie met rijke bloeiers en bloembollen maken uw tuin tot een bloeiende en natuurrijke plek. En dat geldt niet alleen als u een grote tuin met veel zon heeft, ook in een schaduwrijke tuin, klein balkon of dakterras zijn er prachtige combinaties van tuinplanten te maken. Het voornaamste om te doen is een aantal soorten tuinplanten en kleuren op meerdere plekken terug laten komen zodat er een geheel ontstaat. Uiteraard adviseren wij u in ons tuincentrum in Hoogeveen graag hierin de juiste keuze te maken. 

Winterbloeiers en zomerbloeiers

Voor zowel de winter als de zomer zijn er tuinplanten die in dat seizoen bloeien. Deze staan ook wel bekend als winterbloeiers en zomerbloeiers. Winterbloeiers overleven de zomer vaak wel en kunnen blijven staan, maar er zijn zeker een aantal zomerbloeiers die de kou in de winter niet aankunnen. Zoals de hibiscus, tibouchina, fuchsia, abutilon en lantana, deze zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Vaak is een vorstvrije ruimte al voldoende. Wilt u advies over tuinplanten in de zomer of winter? Kom dan vooral eens langs in ons tuincentrum in Hoogeveen zodat we u kunnen helpen. 

Kom voor tuinplanten naar Tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

In ons tuincentrum in Hoogeveen helpen we u graag de juiste tuinplanten uit te zoeken. Onze specialisten hebben veel kennis van de tuinplanten en kunnen u naar persoonlijke voorkeur en situatie een advies op maat geven. Dus of u nu een tuin met veel zon, juist veel schaduw, een klein balkon of een dakterras heeft, er zijn altijd wel tuinplanten te vinden die het beste passen in uw situatie. Kom voor advies zeker even langs in ons tuincentrum in Hoogeveen of bel ons op 0528-221976. Bekijk hier onze openingstijden en contactgegevens

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!