Zaden

Het kweken van je eigen fruit, groenten, kruiden en bloemen is een fantastische manier om je tuin interessanter en smakelijker te maken. Het is niet alleen een leuke hobby die voor ontspanning zorgt, maar biedt ook nieuwe inzichten in de natuur. En als kers op de taart kun je genieten van de meest verse gerechten en prachtige bloemen uit je eigen tuin. Heb je onze moestuinafdeling al ontdekt? In onze winkel in Hoogeveen vind je hoogwaardige zaden van Buzzy en de bijbehorende gereedschappen van onder andere elho en Nature. Kom snel een kijkje nemen!

VERS UIT EIGEN KRUIDEN- OF MOESTUIN

Waarom is het kweken met zaden zo leuk? Het is bijzonder om je eigen voedsel te zien groeien. Van een klein zaadje tot een rijke oogst, je ervaart het hele proces. Het geeft een geweldig gevoel van voldoening om te weten dat wat op je bord ligt, door jouw handen is geteeld. Bovendien smaakt zelfgekweekt voedsel vaak beter en is het gezonder dan supermarktproducten, waarvan je vaak niet weet hoe ze zijn behandeld. Je hebt zelf de controle en bespaart ook nog eens een ritje naar de winkel. Dat is dubbel zo duurzaam!

Moestuinieren

 

 

ZELF KWEKEN: DE VOORDELEN

Zelfgekweekte groenten en fruit bevatten meer vitaminen en mineralen dan producten die al een tijd in de supermarkt liggen. Maar er zijn nog meer voordelen voor lichaam en geest:

  • Het kweken van zaden vereist fysieke inspanning: lekker gezond bezig dus!
  • Je bent vaak buiten en krijgt veel frisse lucht.
  • Tuinieren is een ontspannende activiteit die kan helpen bij het verminderen van stress.

ZAAIEN SAAI? ZÉKER NIET!

Werken in de tuin is bijzonder ontspannend. Het helpt je ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en geeft je een diepere connectie met de natuur, wat bewezen positieve effecten heeft op je gemoedstoestand. Het kweken van zaden biedt ook de kans om iets te creëren en te zien groeien, wat zeer bevredigend en therapeutisch kan zijn.

Tuingereedschap
Ontdek de zaden van Buzzy bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Tip! Een veld- of plukboeket is helemaal hip. Door zelf bloemen te kweken, kun je je tuin of balkon omtoveren tot een kleurrijke oase. Pluk een paar bloemen en vul je favoriete vaas met de mooiste bloeiers.

MAKKELIJKE MOESTUIN: LEUK VOOR JONG & OUD

Het kweken met zaden is niet alleen leuk, maar ook educatief voor jong en oud. Kinderen leren hoe planten groeien en voedsel wordt verbouwd, terwijl volwassenen kunnen experimenteren met verschillende planten en technieken. Er zijn zoveel verschillende Buzzy zaden om uit te kiezen. Je zult merken dat kinderen sneller geneigd zijn om onbekende groenten te eten wanneer ze zelf hebben gezien hoe het groeiproces verloopt. Benieuwd naar een aantal gemakkelijk te kweken groenten of kruiden?

  • Komkommer
  • Courgette
  • Radijs
  • Wortel
  • Paprika

Wist je dat Buzzy ook een biologische lijn heeft? Buzzy Organic zaden worden geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Lekker voor jou en goed voor Moeder Aarde!

ZADEN KOPEN? BEZOEK TUINCENTRUM HUIS & TUIN HOOGEVEEN

Het kweken met zaden is een leuke, gezonde en leerzame activiteit voor alle leeftijden. Of je nu groenten, kruiden, fruit of bloemen kweekt, je zult genieten van zowel het proces als het uiteindelijke resultaat. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag in de moestuin! De kweekexperts van Huis & Tuin Hoogeveen helpen je graag met hun aanbevelingen. Kom langs en laat je inspireren!

Openingstijden en contact 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten