Luchtzuiverende kamerplanten

Wie is er niet gek op kamerplanten? Misschien zijn ze wel hipper dan ooit, want er zijn maar weinig Nederlandse huiskamers te vinden waar geen enkele groene of bloeiende kamerplant staat. Geen wonder, want kamerplanten geven je huis een bijzonder sfeervolle uitstraling! Nu zijn er echter een aantal planten die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar die ook nog eens extra luchtzuiverende eigenschappen bezitten. Nu produceert elke kamerplant zuurstof en is dus elke groene toevoeging aan uw huis in principe een gezonde keus, maar deze luchtzuiverende kamerplanten zorgen er ook nog eens voor dat schadelijke stofjes uit de lucht worden gehaald. Daarnaast bevorderen ze de luchtvochtigheid. en zorgen ze dus al met al voor een prettiger binnenklimaat. Waar wacht je nog op? Haal deze ideale huisgenoten voor jouw werkkamer, slaapkamer of woonkamer in huis! Bij Huis & Tuin Hoogeveen hebben we een groot assortiment luchtzuiverende kamerplanten, in allerlei soorten en maten. Dat wordt dus bovenal een gezonde urban jungle!

Goed voor lichaam en geest

Een grote cactus in de slaapkamer, een hangplant in de woonkamer, een exotische plant in de keuken en een luchtzuiverende plant op de werkplek... Je kunt nooit genoeg groen in huis halen! Kamerplanten zijn dé woontrend van het moment. Ze mogen meer dan ooit een opvallende plek in jouw interieur krijgen, want wie wordt er immers niet blij van groen? Planten zorgen voor een ontspannen gevoel en een verhoogde productiviteit en creativiteit. Niet alleen je geest, maar ook je lichaam heeft graag een portie groen in de buurt. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dan mensen die in een groene omgeving werken minder vaak ziek zijn. Zoek je nét dat beetje extra? Haal dan niet één maar een hele verzameling luchtzuiverende kamerplanten in huis.

Hoe het werkt

Je verwacht het misschien niet, maar in elk huis zijn schadelijke stoffen te vinden. Zo zitten er in verf, schoonmaakmiddelen, rook, en zelfs je adem en zweet, stofjes die giftig kunnen zijn. Dat hoeft niet zo erg te zijn, mits er goed wordt geventileerd. Echter zijn de huizen van tegenwoordig zó goed geïsoleerd, dat zulke gassen eigenlijk geen kant op kunnen. Luchtzuiverende kamerplanten to the rescue! Zij kunnen deze gassen namelijk uit de lucht te filteren. Ze hebben kleine huidmondjes in hun bladeren die de slechte stoffen opnemen, filteren en weer gezond de ruimte in sturen. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Een goede reden om weer eens ons tuincentrum in Hoogeveen te bezoeken!

Bloeiende kamerplanten

 

 

Populaire luchtzuiverende planten

Misschien heb je zonder het te weten al eens een luchtzuiverende kamerplant in huis gehad. Het zijn namelijk veelal vrij bekende en populaire planten die deze luchtzuiverende werking hebben. De medewerkers van ons tuincentrum in Hoogeveen kunnen je precies vertellen welke! Om je vast een eindje op we te helpen, hebben we een top 5 voor je samengesteld van onze favorieten!

  1. Lepelplant (Spathiphyllum)
  2. Drakenbloedboom (Dracaena)
  3. Calathea (Calathea)
  4. Vioolbladplant (Ficus lyrata)
  5. Blauwvaren (Phlebodium)

Er zijn echter nog veel meer luchtzuiverende kamerplanten. Wat dacht je van de Monstera (gatenplant), Scindapsus of de Strelitzia (paradijsvogelplant). Deze planten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens erg trendy! Wist je dat grote en hangende kamerplanten momenteel behoren tot de grootste kamerplantentrends? We zeiden het al eerder, maar kamerplanten mogen anno 2024 enorm opvallen. Denk bijvoorbeeld ook aan verschillende bladgroottes, stelen, hoogtes of bladtekeningen. Combineer deze luchtverfrissers bijvoorbeeld met andere groene of bloeiende kamerplanten, of vetplanten en cactussen voor een speels effect. Groen, groener, groenst!

Grote kamerplanten

 

 

Ga voor een luchtzuiverende kamerplant! Shop 'm bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Luchtzuiverende planten verzorgen

Het verzorgen van een plant is voor vele plantenbaasjes nog best een opgave. Waar zet je de plant en hoe vaak geef je deze water? Dat verschilt uiteraard per plant, maar over het algemeen kan worden gesteld dat luchtzuiverende planten niet erg veeleisend zijn. In de zomer mogen de planten één keer per week een slok water. In de winter mag dat nog iets minder zijn. Check wel regelmatig of de grond nog vochtig is. Echter houden deze planten niet van natte voeten. Zet ze op een lichte, maar niet te zonnige plek. Door direct zonlicht kunnen de bladeren immers verbranden. 

Groene kamerplanten

 


Luchtzuiverende planten kopen

Dan rest er nog maar één ding: de planten moeten van ons tuincentrum een weg naar jouw huis vinden. Kom dan ook snel langs bij Huis & Tuin Hoogeveen. We adviseren je graag over de plant die het beste bij jouw smaak en woonstijl past. Ook kunnen onze groenexperts je voorzien van extra verzorgingstips zodat je heel lang van je groene vriend kan genieten. Een happy & healthy plant: daar dragen wij graag ons steentje aan bij!

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten