Bewatering

Iedereen weet: alles wat een beetje liefde en aandacht krijgt, groeit en bloeit. Dit geldt natuurlijk ook voor alles wat in de tuin te vinden is. Watergeven is uiteraard een essentieel en niet te onderschatten onderdeel van tuinieren. Wij mensen kunnen immers ook niet zonder een flinke slok water op zijn tijd. Watergeven kan op talloze manieren: van spannende sproeisystemen tot een trendy gieter en van druppelsystemen voor het gedoseerd watergeven tot een eenvoudige tuinslang. Bij Huis & Tuin Hoogeveen vind je alles op het gebied van bewatering. Onze medewerkers matchen je graag aan het juiste product. Kom lang en ontdek ons assortiment!

Voor elke tuin een bewateringsproduct 

De ene buitenplek is de andere niet en dus vraagt elke tuin en elk balkon om iets anders van zijn eigenaar. Feit is wel dat elke plant water nodig heeft, de ene soms wat meer dan de ander. Het soort planten, de wijze waarop deze zijn geplant en de grootte van jouw tuin of terras zijn allemaal zaken waarmee rekening gehouden dient te worden bij de aanschaf van een passend bewateringssysteem. Heb je een klein balkon of dakterras met een aantal potten? Dan zal je waarschijnlijk genoeg hebben aan een fijne gieter. Sowieso is een gieter een must, want ook je kamerplanten krijgen natuurlijk graag wat water. Ben je echter vaak op vakantie? Dan is een druppelsysteem of micro-drip-systeem voor de tuin een goed idee. Zo'n systeem berekent zelf de hoeveelheid water die jouw tuinplanten nodig hebben en geeft dit gedoseerd af. Zo'n systeem werkt goed bij bloempotten, maar ook in de grond is een druppelsysteem aan te leggen. Zo'n elektrisch systeem is perfect wanneer je een wat groter oppervlak hebt en vaak niet aan watergeven toekomt. Gemak dient de mens!

Slim watergeven


 

Wij verkopen onder andere de producten van deze merken:

Gardena  Talen tools           

Gardena bewateringsytemen kopen

Vergeet echter niet dat watergeven ook een heel ontspannende activiteit is. Even een relaxmomentje voor jezelf en één zijn met de natuur; daar wordt iedereen rustig van! Geef je planten in de zomer vroeg in de ochtend of in de avond water. Anders bestaat de mogelijkheid dat er bladverbranding optreedt. Met een druppelslang, gieter of tuinslang met spuitpistool sproei je veel gerichter en gebruik je niet onnodig water. Het is misschien een open doel, maar toch goed om te onthouden dat de aarde water moet krijgen en niet de blaadjes of bloemen. We hebben in ons tuincentrum ook diverse koppelsystemen. Die maken het werken in de tuin een stuk gemakkelijker. Slanghaspels en slangenwagens in diverse uitvoeringen zijn uiteraard ook bij Huis & Tuin Hoogeveen te koop. Je vindt bij ons diverse producten van topmerken, zoals het welbekende Gardena. Kortom, we hebben een compleet assortiment voor in en rond de tuin!

Gardena tuinslang kopen? Kom naar tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Duurzaam omgaan met water: koop een regenton

De laatste jaren is het je misschien opgevallen dat de zomers een stuk heter en droger zijn dan voorheen. Elk jaar wordt er wel een hitterecord verbroken. Ook zijn de regenbuien vaak een stuk extremer dan we eerder gewend waren. De riolering moet hard werken om het overtollig water af te voeren, maar soms ontstaat er toch waterschade. Draag een steentje bij aan het milieu door het regenwater deels op te vangen! Dat kan met behulp van een regenton. Je sluit 'm eenvoudig aan op de regenpijp en kan vervolgens het opgevangen water gebruiken om je planten water te geven. Super duurzaam dus! Je kunt het drinkwater immers lekker in de keukenkraan laten zitten en gemakkelijk water uit de regenton tappen. Dit scheelt niet alleen op je waterrekening, maar je planten vinden hemelwater stiekem een stuk lekkerder dan kraanwater. In kraanwater zit namelijk kalk, zout en mineralen. Er zijn echter nog meer voordelen aan het hebben van een regenton:

  • Een regenton ziet er super stoer en stijlvol uit. Je zult hoe dan ook anderen inspireren!
  • Je maakt een bewuste en duurzame keuze, wat weer bijdraagt aan een gezondere planeet.
  • Je overbrugt tijdens de hete zomerdagen de neerslagtekorten.
  • Wegens de steeds droger wordende zomers is het essentieel om zuinig om te gaan met het water. 

Shop jouw bewateringsproducten bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

Voor elke tuin is er een passende bewateringsoplossing te vinden. We hebben een uiteenloppend assortiment producten, geschikt voor elke tuinklus. De groenexperts van Huis & Tuin Hoogeveen helpen je graag verder bij vragen! Kom dus langs in ons tuincentrum in Hoogeveen voor meer informatie of bel ons gerust: 0528 221976. Tot snel!

Openingstijden & contact 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap