Bestrijding

Met de bestrijdingsmiddelen van Huis & Tuin Hoogeveen bescherm je eenvoudig je tuin en de gewassen die erin staan. Luizen, rupsen, kevers of slakken vinden al dat groen in jouw tuin maar wat interessant. Om te voorkomen dat ze losgaan op al dat lekkers, is het goed om je tuin in topconditie te brengen en houden. Zelfs als die ongewenste insecten en dergelijke al op jouw tuinplanten te vinden zijn, zijn er oplossingen. Bezoek ons tuincentrum in de buurt van Echten, Zuidwolde en Ruinen om het assortiment bestrijdingsmiddelen te ontdekken. We verkopen onder andere de kwalitatieve producten van Pokon en ECOstyle.

Wij verkopen onder andere de bestrijdingsmiddelen en anti-onkruid gereedschappen van deze merken:

Gardena    Talen tools      ecostyle | Huis & Tuin Hoogeveen          

De juiste groeiomstandigheden voor jouw tuinplanten

Gewasbeschermingsmiddel zijn er in overvloed, maar voordat je overgaat tot het bestrijden van ongewenst bezoek is het zaak om te ontdekken of jouw plant(en) wel blij zijn met hun standplaats en verzorging. Een plant die al niet lekker groeit en bloeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn, of het directe zonlicht kan een uitdaging bieden. Een gezonde plant die groeit onder de juiste omstandigheden zal veel minder vatbaar zijn voor plagen en ziektes. Check dus altijd eerst of je daar je plant een handje bij kunt helpen.

Voorkomen is beter dan genezen

Houd de tuin goed in de gaten en check regelmatig of je iets opvallends ziet gebeuren met je planten. Kijk onder bladeren, kijk naar de stengels en observeer de hele plant van week tot week om te zien of je veranderingen opmerkt. Verwelkte bladeren, zwarte vlekken, gele punten, verschrompelde randen zijn slechts enkele van de tekenen van plaagproblemen. Als je één plant met vlekken ziet, is de kans groot dat de anderen ze ook snel krijgen. Verwijder geïnfecteerde planten, zodat ze het niet doorgeven aan anderen. Stel de behandeling van plagen niet uit, maar kom snel langs bij Huis & Tuin Hoogeveen voor de juiste producten en kundig advies.

Biologisch bestrijden

Er zijn veel soorten nuttige insecten in de tuin die je wilt aanmoedigen. Door je natuurlijke tuinvijanden en -helpers te leren kennen, wordt tuinieren veel gemakkelijker en word je veel succesvoller. Heb je een moestuin? Vervelende insecten zijn opportunistisch en veel zijn plantspecifiek. Plant elk jaar variëteiten op verschillende locaties in de tuin om te voorkomen dat de insecten jouw patronen leren en profiteren. Hebben ze je lekkere planten toch gevonden? Zoals gezegd verkopen we in ons tuincentrum de verschillende producten van ECOstyle en Pokon. Beide merken hebben duurzaamheid op nummer één en daarom zijn hun bestrijdingsmiddelen 100% natuurlijk. Biologisch bestrijden is veel beter voor het milieu. Het bodemleven, nuttige tuindieren en andere planten worden immers niet beschadigd door de middelen, omdat deze uit natuureigen stoffen bestaan.

Biologische bestrijdingsmiddelen kopen | Huis & Tuin Hoogeveen

Wat zijn de grootste vijanden voor jouw groen?

Wat zijn nou insecten of ziektes die je in de gaten moet houden? Dit zijn de 10 meest voorkomende plantvijanden:

  1. Slakken
  2. Mieren
  3. Luizen
  4. Engerlingen
  5. Emelten
  6. Processierupsen
  7. Buxusmotten
  8. Taxuskever
  9. Rouwvlieglarven
  10. Bladrandkever

Natuurlijke vijanden: plagen bestrijden met aaltjes

Wist je dat we ook levende organismen verkopen die jouw tuinprobleem helpen bestrijden? Dat klinkt misschien gek, maar de natuurlijke vijanden van ECOstyle zijn zeer goed in het opspeuren en eten van die nare tuinplanten. Aaltjes zijn bijvoorbeeld microscopisch kleine parasitaire wormpjes, die perfect zijn om mieren, engerlingen, emelten en rouwvliegjes te bestrijden. Dit levert ook een aantal voordelen op. Zo werkt het zeer snel en goed, en het is een goedkope en makkelijke manier van insectenbestrijding. 

Bestrijdingsmiddelen kopen in Hoogeveen

Heb jij een tuinprobleem waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Bezoek dan zeker Huis & Tuin Hoogeveen. We hebben een groot assortiment bestrijdingsmiddelen én we hebben zeer kundige medewerkers rondlopen die je graag helpen bij het zoeken naar een oplosing. Je kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte. 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!