Insecten en slakken

Tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen is jouw one-stop-shop voor alles wat je nodig hebt om je tuin te laten bloeien en stralen! We begrijpen dat insecten en slakken je tuinplezier nogal kunnen verstoren, maar maak je geen zorgen: we hebben geweldige oplossingen van topmerken zoals Pokon en ECOstyle om deze kleine indringers op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. In deze uitgebreide gids laten we je kennismaken met enkele van de meest vervelende insecten en slakken en geven we je tips over hoe je ze kunt verslaan. Laten we aan de slag gaan!

Wij verkopen onder andere de bestrijders van deze merken:

ecostyle | Huis & Tuin Hoogeveen          

Insecten die je tuin overnemen

Niemand zit te wachten op een flinke insectenplaag. Toch zijn niet alle insecten je vijand. Veel insectensoorten, zoals bijen, vlinders en hommels, spelen een cruciale rol bij de bestuiving van bloemen en planten. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het voedselweb en dienen als voedselbron voor veel andere dieren. Welke insecten je wel liever kwijt dan rijk bent? Dit zijn 3 van de meest vervelende insecten:

  1. Bladluizen: Deze kleine, groene of zwarte beestjes kunnen een ravage aanrichten in je tuin. Ze zuigen het sap uit je planten en kunnen de groei belemmeren. Maar maak je geen zorgen, we hebben tal van effectieve bestrijders die deze bladluizen snel en gemakkelijk aanpakken. Spuit de bladeren van je planten in met een anti-insecten spray en zie hoe de bladluizen verdwijnen. Je planten zullen je dankbaar zijn!

  2. Rupsen: Rupsen kunnen je planten kaalvreten en je tuin in een mum van tijd transformeren. Maar maak je geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing. ECOstyle RupsVrij is een biologisch afbreekbaar middel dat rupsen effectief bestrijdt zonder schade aan te richten aan je planten of het milieu. Besproei je planten met RupsVrij en zie hoe deze hongerige rupsen snel verdwijnen.

  3. Mieren: Mieren kunnen zich snel vermenigvuldigen en grote kolonies vormen. Ze kunnen je planten beschadigen door bladluizen te "melken" en kunnen ook in huis op zoek gaan naar voedsel. Gebruik een spray of lokdoos om ze op afstand te hebben. Nog beter: neem preventieve maatregelen. Verwijder bladeren, takken en ander organisch materiaal dat als voedselbron kan dienen voor mieren. Zorg er ook voor dat gras kort is en planten goed onderhouden worden.

Tip! Er zijn verschillende planten waar muggen een hekel aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan citroengras, lavendel, munt, rozemarijn en basilicum. Plaats deze planten in de buurt van zitgedeeltes in de tuin om muggen op afstand te houden.

Bladluis bestrijden doe je met hulp van tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Slakken bestrijden

Ah, de gevreesde slakken! Deze slijmerige wezens kunnen je planten vernietigen en je mooie bloembedden omtoveren tot een feestmaal. Maar wees niet ontmoedigd! ECOstyle Escar-Go is een geweldige slakkenkorrel die je helpt om van deze ongewenste gasten af te komen. Strooi de korrels rond je planten en zie hoe de slakken worden afgeschrikt. Het beste van alles is dat deze korrels veilig zijn voor andere dieren in je tuin, dus je kunt met een gerust hart gebruiken!

Liever voorkomen dan genezen? Slakken hebben een hekel aan ruwe, droge oppervlakken. Je kunt bijvoorbeeld een barrière rond je planten creëren met behulp van fijne grind, schelpen of cacaodoppen. Overweeg ook het aantrekken van natuurlijke vijanden zoals egels, kikkers, padden, vogels en loopkevers.

Insectenbestrijders koop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

Bij Huis & Tuin Hoogeveen begrijpen we hoe belangrijk het is om je tuin vrij te houden van vervelende insecten en slakken. Met onze geweldige selectie van bestrijdingsmiddelen van topmerken zoals Pokon en ECOstyle, kun je op een milieuvriendelijke manier van deze indringers afkomen. Of het nu gaat om bladluizen, slakken, muggen of rupsen, we hebben de oplossing die je nodig hebt om je tuin in volle glorie te laten bloeien. Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen en laat ons je helpen om je tuin insecten- en slakvrij te maken. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om je te adviseren en je te voorzien van de beste producten die passen bij jouw behoeften. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je tuin een oase van rust en schoonheid wordt. Happy gardening!

Openingstijden & contact


 


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijding