Grote kamerplanten

Met één of meerdere grote kamerplanten, maak je van een ruimte echt iets bijzonders. Zie het als een eyecatcher waar alle ogen op gericht mogen zijn. Eén grote blikvanger maakt immers meer indruk dan drie kleinere kamerplantjes, hoe groot of klein je ruimte ook is. Sterker nog, in een compact appartement maken grote gebaren juíst een zeer rustige indruk. Stijg dus eens tot grote hoogte en haal een grote kamerplant, zoals de Yucca, Pachira of Strelitzia in huis. Kom langs bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen om de mooiste kamerplanten te shoppen.

Waarom kiezen voor een grote kamerplant?

Kamerplanten zijn een absolute must-have. Ze helpen niet alleen de sfeer te verbeteren, de lucht te zuiveren, maar ook om je een gevoel van ontspanning te bieden. Het is altijd fijn om iets levends in huis te hebben, zeker als je er veel liefde in kunt steken. Hoe groter de plant, hoe groter de positieve eigenschappen. Er is dan ook geen betere manier om die onhandige hoeken van de kamer op te leuken. Een hoge kamerplant kan helpen een stijlvol aandachtspunt te creëren, voor balans te zorgen en textuur of diepte aan je ruimte toe te voegen.

Groene kamerplanten


 

Tip! Iets waar je misschien niet snel over na zou denken, is dat grote planten ook ideaal zijn om alles te verbergen dat niet fotogeniek of stijlvol is. Denk aan een thermostaat, een kras op de muur, een lichtschakelaar of stopcontact.

Top 3 grote kamerplanten: van Alocasia tot geldboom

Met grote kamerplanten til je je woning letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. Nu rest nog de vraag: welke grote kamerplanten moet je dan overwegen? Zoals je op onze plantenafdeling wel kan zien, is er keuze genoeg. Wij geven graag een lijstje met planten die niet alleen heel mooi, maar ook nog eens zeer gemakkelijk te verzorgen zijn:

  1. Olifantsoor (Alocasia Zebrina)
  2. Kentiapalm (Howea forsteriana)
  3. Geldboom (Pachira aquatica)

Uiteraard zijn er nog meer grote kamerplanten die in het zonnetje mogen worden gezet. Onze medewerkers leiden je graag rond om je te matchen aan de plant die perfect bij jou past.

Bloempotten


 

Ga voor een grote kamerplant! Shop 'm bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Een plantenmuur: groepeer grote kamerplanten

Een groep grote planten kan je woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken een vleugje privacy geven. Groepeer 3 of 4 grote kamerplanten in pot bij elkaar in plaats van een scheidingswand te gebruiken. Zie het als een levende plantenmuur die je woning keurig opdeelt, bijvoorbeeld tussen eet- en zithoek. Zorg er uiteraard voor dat de eyecatchers ook in een passende bloempot staan. Als je niet teveel aandacht weg wilt nemen van je groene rakker, is het goed om een tint te kiezen die goed past bij de rest van je interieur. Heb je een beige muur? Dan is een beige pot een prachtige manier om het groen optimaal te laten stralen.

Tip! Een hoge bloempot of grote bloempot is momenteel hartstikke hip. Wij potten jouw plant gratis voor je op.

Grote kamerplant kopen? Kom naar tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Voor kamerplanten groot of klein moet je natuurlijk bij Huis & Tuin Hoogeveen zijn! In ons assortiment vind je naast de bovengenoemde blikvangers ook tal van meer subtiele, maar ook zeker adembenemend mooie kamerplanten. Een plant met geurende bloemen, een vetplant met tropische look of een luchtzuiveraar met bijzondere bladtekening; stuk voor stuk groene toppers die een plekje in jouw woning verdienen! Kom langs om ons grote assortiment te ontdekken, zoals de Strelitzia, Howea forsteriana, Yucca of Monstera. Onze groenspecialisten vertellen je graag meer over hun standplaats en verzorging.

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten