Anthurium

Een Anthurium is de laatste tijd enorm populair! Je kunt haast niet vrolijk worden van deze bloeiende kamerplant. Deze plant is geliefd om zijn prachtig gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf. Met zijn glanzende bladeren brengt deze kamerplant jouw interieur pas écht tot leven. In het Nederlands wordt deze sierlijke plant ook wel Flamingoplant genoemd. De Anthurium is een vrij tropische plant, die houdt van veel warmte en een hoge luchtvochtigheid. Wil je de plant extra vertroetelen? Geef hem dan met regelmaat een fijne sproeibui. 

Wij geven je vandaag wat meer informatie over:

  • Watergeven 
  • Sproeien
  • Voeding
  • Verpotten

Anthurium water geven

Een Anthurium is een vrij makkelijke kamerplant, zo gebruikt hij niet veel water. Het is daarentegen wel belangrijk dat de plant continu licht vochtige grond te staan. Je kunt de grond in de wintermaanden een beetje uit laten drogen. In de zomer, kun je de Anthurium wat meer water geven. Als je een Anthurium te veel water hebt gegeven, dan kun je dit zien aan de bruine vlekken met een geel randje in het blad. Dit is te wijden aan wortelrot en is het gevolg van een constante laag water in de pot. Wanneer een Anthurium verder van het raam staat en hierdoor minder water verbruikt, is de kans op rot groter.

Anthurium sproeien

Het is niet noodzakelijk om een Anthurium te sproeien, maar omdat de Anthurium uit de tropen komt is een hogere luchtvochtigheid wel gewenst. Doe dit vooral in de wintermaanden, wanneer de kachel de lucht droger maakt in de woonkamer. Het sproeien van de plant, vergroot de kans op nieuwe bloemen. Bovendien helpt het de Anthurium gezond te blijven en behoudt de bloeiende kamerplant langer zijn sierwaarde. Spoel ook af en toe het stof van het blad, hierdoor krijgt het blad een mooie glans en bereikt meer licht de plant. 

Tuincentrum Hoogeveen

Anthurium voeden

Na zes tot acht weken heeft de Anthurium de voedingsstoffen in de aarde verbruikt.Je kunt dan het beste de Anthurium bemesten, gebruik hier wel altijd speciale voeding voor bloeiende planten. Kijk voor de juiste dosering altijd even op de verpakking van de plant. Gebruik nooit meer voeding dan aangegeven staat. Je kunt beter te weinig dan te veel voeding geven. Te veel voeding zal de plant namelijk schaden. Bemesten in de herfst en winter is overbodig en kan zelfs schadelijk zijn voor jouw plant. Knopvorming wordt gestimuleerd door de Anthurium niet te bemesten in de winterperiode.

Anthurium verpotten

Als thuis de Anthurium te groot voor een pot is geworden, dan is verpotten een goed idee. Je kunt dit het beste in de lente doen, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleert. Zet haar in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond. Als je toch gaat verpotten, meng dan direct een beetje anthuriumvoeding er door zodat de plant weer even vooruit kan.

Ook hebben wij mooie groene kamerplanten, cactussen, vetplanten en arrangementen