Aanleg gazon

Heerlijk toch, een groen gazon waar je lekker op kunt liggen of spelen met de kids? Gras heeft niet alleen een esthetisch effect, maar het biedt ook tal van voordelen voor onze gezondheid en het milieu. Zo draagt gras bij aan het verminderen van fijnstof en zorgt het voor een betere waterdoorlatendheid van de bodem. Daarnaast lok je er allerlei nuttige tuindieren mee naar je buitenplek, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit. Alle reden dus om een gazon aan te leggen! Bij Huis & Tuin Hoogeveen kan je elk jaar weer verse graszoden bestellen. Ook kan je natuurlijk langskomen voor graszaad. We vertellen je graag meer over de aanleg van een grasveld.

Graszoden bestellen

 

 

Hoe kan je een gazon aanleggen?

Maar hoe leg je nu zo'n prachtig gazon aan? Er zijn in de basis twee opties:

  • graszoden
  • graszaad

Graszoden zijn kant-en-klare grasmatjes die je gemakkelijk kunt uitrollen. Ideaal als je snel resultaat wilt zien! Wil je juist zelf de uitdaging aangaan om vanaf het begin een gazon te laten groeien? Dan is graszaad jouw beste vriend. Het beste resultaat krijg je in ieder geval op een zonnige plek, die niet te droog of te nat is.

Wij verkopen onder andere de gazononderhoud producten van deze merken:

Gardena    Talen tools      ecostyle | Huis & Tuin Hoogeveen             

Graszoden: kies voor gemak

Bij het aanleggen van een gazon met graszoden is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Verwijder eventuele oude grasresten en maak de bovenste 10 centimeter van de bodem goed los. Meng de grond met teelaarde om het eventueel op te hogen en egaliseer de bodem dan. Zorg dat de bodem goed stabiel en verdicht is, bijvoorbeeld door er overheen te lopen of de aarde te walsen. Vervolgens kun je de graszoden uitrollen en deze goed aandrukken. Geef het gras regelmatig water en binnen no time heb jij een groen tapijt om van te genieten!

Graszaad: zaaien is niet saai

Bij het zaaien van gras is geduld een schone zaak. Eerst moet de bodem goed worden voorbereid, daarna kan het zaaien beginnen. Belangrijk is om de bodem vochtig te houden zodat de zaden kunnen ontkiemen. Na een aantal weken zal je zien dat het gras begint te groeien en binnen een paar maanden heb jij een volgroeid gazon om van te genieten! In onze winkel vind je inzaai graszaad van topmerken als ECOstyle & Pokon. Ook hebben we herstel graszaad dat speciaal is bedoeld om kale plekken op te vullen.

Onderhoud gazon

 

 

Gazon aanleggen? Je doet het met hulp van Huis & Tuin Hoogeveen!

Leg een gazon aan met hulp van Huis & Tuin Hoogeveen

Of je nu kiest voor graszoden of graszaad van Huis & Tuin Hoogeveen, een groen gazon biedt tal van voordelen. Het zorgt voor een gezonde leefomgeving en het is bovenal gewoon ontzettend mooi om naar te kijken. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag en geniet binnenkort van jouw eigen stukje groen!

Openingstijden & contact


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon