Buddleja 'Butterfly Candy': de perfecte vlinderstruik voor jouw tuin!

Buddleja 'Butterfly Candy': de perfecte vlinderstruik voor jouw tuin!

Hallo tuinliefhebber! Hier bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen zijn we altijd op zoek naar planten die niet alleen prachtig zijn, maar ook functioneel. Vandaag willen we een ster in de schijnwerpers zetten: de Buddleja 'Butterfly Candy'. Deze compacte vlinderstruik is een ware aanwinst voor elke tuin, groot of klein. De Buddleja, ook wel bekend als vlinderstruik, is een snelle groeier die in de late zomer tot herfst een overvloed aan kegelvormige bloemen produceert. Deze bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook onweerstaanbaar voor vlinders. De naam 'Butterfly Candy' is dus zeker geen toeval!

Perfect voor kleine tuinen en balkons

Veel Buddleja-varianten kunnen te groot worden voor kleinere tuinen, maar de 'Butterfly Candy' is speciaal gekweekt om compact te blijven. Met een hoogte van slechts 60-80 cm is deze plant ideaal voor kleine borders of plantenbakken. Heb je een balkon of een klein terras? Geen probleem, de 'Butterfly Candy' past perfect!

Tuinplanten 

Gemakkelijk te verzorgenen onderhoudsarm

Een van de grootste voordelen van de Buddleja 'Butterfly Candy' is dat hij gemakkelijk te verzorgen is. Zodra deze plant zich heeft gevestigd, is hij bijzonder robuust en gedijt hij zelfs op arme grond, mits hij voldoende zon krijgt. Dit betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het onderhoud, terwijl je toch kunt genieten van zijn bijzondere bloemenpracht.

  • De Buddleja 'Butterfly Candy' houdt van de zon. Kies een zonnige plek in je tuin waar de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Dit zal de bloei maximaliseren en ervoor zorgen dat je struik gezond en sterk blijft.
  • Hoewel de 'Butterfly Candy' niet kieskeurig is wat betreft de bodem, kun je de plant een goede start geven door de grond goed los te maken en te verrijken met compost. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en zorgt voor een goede drainage.
  • Na het planten is het belangrijk om de Buddleja regelmatig water te geven totdat deze goed is gevestigd. Daarna is de plant vrij droogtebestendig, maar geef bij langdurige droogte toch af en toe water.
  • Om de plant compact en vol te houden, is snoeien essentieel. Snoei in het vroege voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Dit stimuleert de ontwikkeling van nieuwe scheuten en een vollere bloei.

Tuingereedschap

 


Buddleja 'Butterfly Candy' kopen? Je doet het bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Vlinders in je tuin

Eén van de bijzonderste kenmerken van de Buddleja 'Butterfly Candy' is dat hij vlinders aantrekt. De nectar van de bloemen is een favoriete voedselbron voor deze prachtige insecten. Door een 'Butterfly Candy' in je tuin te planten, creëer je niet alleen een mooie omgeving, maar draag je ook bij aan het behoud van de vlinderpopulatie. De 'Butterfly Candy' is niet alleen een solitair die de show kan stelen, maar hij combineert ook prachtig met andere planten. Denk aan lavendel voor een extra vleugje kleur en geur, of aan siergrassen die zorgen voor een mooi contrast in textuur. Deze combinaties kunnen je tuin een speels en harmonieus uiterlijk geven.

Shop jouw vlinderstruik bij Huis & Tuin Hoogeveen

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner, de Buddleja 'Butterfly Candy' is een geweldige toevoeging aan elke tuin. Met zijn compacte formaat, gemakkelijke verzorging en het vermogen om vlinders aan te trekken, verdient deze plant zeker een plekje in jouw tuin. Ben je enthousiast geworden over de Buddleja 'Butterfly Candy'? Goed nieuws! Deze prachtige planten zijn nu verkrijgbaar bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen voor een speciale prijs van slechts €10,95. Kom snel langs en kies jouw favoriete kleur uit onze unieke collectie.

Openingstijden & contact