Zo verzorg je jouw Olea Europaea

Zo verzorg je jouw Olea Europaea

Bij Huis & Tuin Hoogeveen vieren we deze week de schoonheid van de Olea Europaea, oftewel de olijfboom, met een speciale aanbieding die je niet wilt missen! Met een potmaat van 30 cm en een hoogte van 220/240 cm brengt deze schoonheid straks volop mediterrane flair naar jouw tuin. En het beste nieuws? Tot en met 11 april 2024 scoor je deze beauty voor slechts €49,99 in plaats van €69,99! Maar laten we eens verder kijken en ons verdiepen in de fascinerende wereld van de verzorging van deze prachtige bomen.

Waarom een olijfboom planten?

First things first: Hier zijn een aantal redenen waarom je een olijfboom in je tuin zou moeten zetten:

  1. Mediterrane sfeer: Breng de charme van de Middellandse Zee naar je eigen achtertuin met de exotische uitstraling van een olijfboom. De zilvergroene bladeren en de knoestige stam voegen een vleugje mediterrane sfeer toe aan elke buitenruimte.
  2. Groenblijvend: Olijfbomen behouden hun bladeren het hele jaar door, waardoor ze een prachtige toevoeging zijn aan je tuin, zelfs in de koudere maanden.
  3. Onderhoudsarm: Over het algemeen zijn olijfbomen vrij gemakkelijk te verzorgen. Met de juiste locatie en af en toe wat snoeiwerk zullen ze gedijen zonder al te veel moeite van jouw kant.
  4. Levenslang genot: Eenmaal gevestigd, kunnen olijfbomen tientallen jaren meegaan, waardoor je enkele levenslange herinneringen kunt creëren in je eigen tuin.

Ontdek wat een Olea Europaea voor jouw tuin kan doen!

Mediterrane plantenHet planten van je olijf

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste locatie voor je olijfboom. Deze bomen houden van zonlicht, dus zoek een plekje in je tuin waar ze minstens zes uur direct zonlicht per dag krijgen. Voordat je begint met het graven van het plantgat, is het belangrijk om de grond goed te testen en ervoor te zorgen dat deze goed doorlatend is. Olijfbomen houden niet van natte voeten! Eenmaal geplant, zorg je ervoor dat je de olijfboom goed water geeft, vooral in de eerste paar maanden. Geef ze regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt.

Het groeiproces: verzorging van je Olea Europaea

Olijfbomen zijn over het algemeen vrij onderhoudsarm, maar ze hebben wel wat aandacht nodig om goed te gedijen. Snoeien is een belangrijk onderdeel van de verzorging van olijfbomen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar, net voordat ze beginnen met groeien. Verwijder dode takken en dun de boom uit om de luchtstroom te bevorderen. Het voeden van je olijfboom is ook essentieel voor een gezonde groei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor olijfbomen, en breng deze aan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Shop jouw olijf bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Winterliefde: bescherming tegen de kou

Olijfbomen zijn van nature winterhard, maar als je in een kouder klimaat woont, kan het nodig zijn om ze wat extra bescherming te bieden tijdens de koudste maanden. Wikkel de stam van je olijfboom in met een beschermende doek of gebruik een speciale boombeschermer om vorstschade te voorkomen. Daarnaast kun je overwegen om je olijfboom tijdelijk naar binnen te verplaatsen als de temperaturen echt extreem worden. Zet 'm bijvoorbeeld in de schuur of garage.

Het belonen van liefde en geduld

Hoewel olijfbomen niet altijd vruchten dragen in koudere klimaten, is het mogelijk om toch te genieten van de prachtige olijven als je ze op de juiste manier verzorgt. Zorg ervoor dat je je olijfboom regelmatig controleert op ongedierte en ziekten, en behandel ze indien nodig met natuurlijke methoden om ze gezond te houden. 

Shop jouw olijfboom bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

Beeld je in: in de lente ontvouwen de frisse, groene bladeren zich, waardoor je tuin een mediterrane sfeer krijgt. In de zomer kun je lekker relaxen onder de schaduw van de wuivende takken, terwijl je in de herfst misschien zelfs je eigen olijven kunt oogsten. En laten we de winter niet vergeten, wanneer je olijfboom als een stoere krijger standhoudt tegen de kou. Het hebben van een olijfboom in je tuin is niet alleen leuk, het is ook een mini-avontuur! Het verzorgen ervan leert je geduld en geeft je een gevoel van voldoening. Dus waar wacht je nog op? Spring in het olijfavontuur en haal vandaag nog jouw Olea Europaea bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Openingstijden & contact

Tags: