DIY paasideetjes!

DIY paasideetjes!

Creatieve zielen van Hoogeveen en ver daarbuiten, opgelet! Het is weer die tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt en we onze huizen opleuken met pastelkleurige (paas)decoratie. Bij Huis & Tuin Hoogeveen zijn we helemaal klaar om je te helpen om het ontluikende voorjaar onvergetelijk te maken met een aantal leuke en eenvoudige DIY-ideeën voor Pasen. We weten dat jullie je creativiteit willen laten groeien en bloeien, dus laten we snel samen aan de slag gaan!

Ei-catchers schilderen

Grijp die penseel en dompel je onder in een wereld van kleuren en vormen terwijl je eieren omtovert tot kleine kunstwerken. Van geometrische patronen en gezichtjes tot schattige diertjes en kleurrijke bloemen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Creëer een palet dat perfect past bij de sfeer van je overige decoratie. Organiseer een gezellige paaseierenverfsessie, waarin iedereen zijn artistieke vaardigheden kan laten zien. En wanneer de meesterwerken klaar zijn, pronk dan met trots met je handgemaakte paaseieren op de feestelijk gedekte tafel of in een prachtige paasmand. Zo wordt het beschilderen van paaseieren niet alleen een kunstzinnige bezigheid, maar ook een gezellige en traditie.

Tip! Voeg wat wedstrijdelementen toe voor extra plezier, zoals de mooiste, grappigste of meest kleurrijke eieren.

Paasoren van servetten

Beeld je in: je gezinsleden nemen plaats aan de paastafel en worden begroet door schattige servetten die als konijnenoren omhoog staan... Daar wordt iedereen bl-ei van! Je kunt het zo creatief maken als je wilt: gebruik papieren servetten of ga voor een variant van stof. Knoop de servet om een ei heen en laat de twee 'flapjes' als oren fungeren. Easy! Het is een eenvoudige manier om een speels karakter toe te voegen aan je paasviering

Trend: kunstbloemen

Kunstbloemen in vrolijke kleuren passen perfect bij deze tijd van het jaar. Met hun levendige tinten en tijdloze schoonheid voegen kunstbloemen een vleugje eeuwige lente toe aan je paasdecoratie. Of het nu gaat om weelderige boeketten in pasteltinten, elegante bloemstukken op de paastafel of charmante bloemenkransen aan de voordeur, kunstbloemen dragen bij aan de feestelijke sfeer. Ze bieden niet alleen een kleurrijk alternatief voor verse bloemen, maar ook de mogelijkheid om creatieve en unieke arrangementen te maken waar je het hele voorjaar van geniet!

Kunstbloemen
 

Maak van jouw Pasen iets bijzonders met deze leuke DIY's! | Huis & Tuin Hoogeveen

Maak haasjes van wc-rollen!

Ook leuk: maak haasjes van wc-rollen en vul ze met zoetigheid voor een extra feestelijk tintje:

Benodigdheden:

 • Lege wc-rollen
 • Wit of gekleurd knutselpapier
 • Lijm of plakband
 • Schaar
 • Kleine traktaties of snoepjes
 • Zwarte stift
 • Lint of touw

Stappen:

 1. Vouw de onderkant van de wc-rol dicht en plak of lijm dit vast. Dit wordt de onderkant van je haasje.
 2. Knip uit een ander rolletje twee lange oren per haasje. Plak deze aan de binnenkant van de bovenkant van de wc-rollen.
 3. Knip uit wit of gekleurd papier de binnenkant van deze oren én een buikje
 4. Teken met een stift het gezichtje van de haas. 
 5. Lint toevoegen: Maak een schattig strikje met lint of touw en bind het rond de buik van het haasje. Dit voegt een decoratief element toe.
 6. Vul de wc-rol met kleine traktaties of snoepjes.
 7. Zet de haasjes rechtop in een mandje en geniet van hun vrolijkheid!

Dus, lieve lezers, waar wacht je nog op? Haal die knutselspullen tevoorschijn, bezoek Huis & Tuin Hoogeveen voor de beste paasdecoraties, en maak van deze Pasen een kleurrijk en vrolijk feest! Laat je creativiteit de vrije loop en deel je prachtige creaties met ons op sociale media. We kunnen niet wachten om te zien hoe jullie je huizen transformeren. Fijne Pasen!

Openingstijden & contact