Pachira aquatica (geldboom): groene rijkdom

Pachira aquatica (geldboom): groene rijkdom

Vandaag duiken we in de betoverende wereld van de Pachira aquatica, ook wel bekend als de geldboom. Deze prachtige plant is niet alleen een lust voor het oog, maar brengt qua symboliek ook een vleugje geluk en welvaart in je leven. Ontdek waarom de Pachira aquatica een geweldige toevoeging is aan je interieur en hoe je hem het beste kunt verzorgen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je hem deze week bij Huis & Tuin Hoogeveen scoren met een aantrekkelijke korting!

Onze kamerplanten

 

 

De geldboom: een exotische schoonheid

De Pachira aquatica, afkomstig uit de moerassen van Midden- en Zuid-Amerika, staat bekend om zijn karakteristieke vlechtstam en handvormige bladeren. De bijnaam 'geldboom' heeft deze plant te danken aan het geloof dat het de eigenaar financieel geluk brengt. Of dat nu waar is of niet, één ding is zeker: de geldboom voegt een stijlvol en exotisch tintje toe aan elke ruimte. Het is daarom de perfecte huisgenoot voor iedereen die zijn of haar interieur een groene impuls wil geven. Waarom een Pachira in huis halen?

  • Naast zijn esthetische waarde is de Pachira aquatica een uitstekende luchtzuiveraar. De bladeren nemen schadelijke stoffen op en zorgen voor een gezondere leefomgeving.
  • Niet iedereen beschikt over groene vingers, maar dat is geen probleem met de geldboom. Deze plant gedijt goed bij weinig licht en vereist minimale verzorging. Perfect voor drukke huishoudens!
  • Volgens de Feng Shui-leer brengt de Pachira aquatica niet alleen geluk, maar ook welvaart. Een prachtige aanvulling op je interieur met een extra vleugje positiviteit.

Verzorgingstips voor de geldboom

Een van de redenen waarom de Pachira aquatica zo geliefd is, is de eenvoudige verzorging. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jouw geldboom een gelukkig en gezond leven tegemoet gaat.

  1. Plaats de geldboom op een plek met indirect licht. Hij kan ook overleven in halfschaduw, maar vermijd in ieder geval direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.
  2. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Geef matig water en vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.
  3. Geef de geldboom eens in de twee maanden een beetje vloeibare plantenvoeding in de lente en zomer. In de herfst en winter heeft de plant minder tot geen voeding nodig.
  4. De Pachira aquatica gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen 15 en 25 graden Celsius.
  5. Herpot de geldboom elke twee tot drie jaar, bij voorkeur in het voorjaar. Gebruik een goed doorlatende potgrond.

Kom langs in ons tuincentrum in Hoogeveen om een mooi aanbod verzorgingsproducten en potterie te scoren.

Bloempotten


 

Shop de Pachira bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Geldboom scoren met korting!

En nu het beste nieuws: deze week, t/m donderdag 11 januari, kun je jouw eigen geldboom scoren met een aantrekkelijke korting bij Huis & Tuin Hoogeveen!: van €24,99 voor slechts €18,99. Een buitenkansje om een stukje natuurlijke schoonheid en positiviteit in huis te halen.

Shop jouw Pachira en andere kamerplanten bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

De Pachira is niet alleen een sierlijke toevoeging aan je interieur, maar brengt ook een vleugje geluk en welvaart met zich mee. Met eenvoudige verzorgingseisen en symbolische waarde is deze plant een must-have voor elke plantenliefhebber. Mis de kans niet om deze groene vriend met korting te bemachtigen en geef je huis een frisse start in het nieuwe jaar! Bezoek Huis & Tuin Hoogeveen om deze en meer kamerplanten te ontdekken. We hebben een fantastisch aanbod én potten de plant gratis voor je op.

Openingstijden & contact

Tags: