De magie van de trompetboom (Catalpa bungei)

De magie van de trompetboom (Catalpa bungei)

Het is herfst, en terwijl de bomen hun bladeren laten vallen, biedt de natuur ons een prachtig schouwspel van kleuren en verandering. Dit is ook het ideale moment om in je eigen tuin een statement te maken met een opvallende toevoeging. Bij Huis & Tuin Hoogeveen hebben we deze week een spectaculaire aanbieding voor jou: de trompetboom, ook bekend als Catalpa bungei, met een majestueuze stamhoogte van 180 cm, voor slechts €49.95 in plaats van €79.99. Maar laten we eerst eens wat dieper ingaan op wat deze boom zo bijzonder maakt.

Tuinplanten


 

Wat maakt de trompetboom zo bijzonder?

Catalpa bungei, beter bekend als de trompetboom, is een boomsoort die bekendstaat om zijn sierlijke uitstraling. Deze boom is van oorsprong afkomstig uit Oost-Azië en heeft zich verspreid naar tuinen over de hele wereld vanwege zijn opvallende verschijning. De trompetboom staat bekend om zijn hartvormige bladeren, die in de herfst prachtig verkleuren naar tinten van geel en oranje, waardoor ze een bijzondere aanvulling vormen op de herfsttuin. Bovendien is de boom rijk aan grote, trompetvormige bloemen die zich in de zomermaanden ontvouwen. Deze bloemen trekken bestuivers aan en zorgen voor een betoverend kleurenspektakel in je tuin.

Waarom dit het perfecte aanplant seizoen is

De herfst is het ideale seizoen voor het planten van de trompetboom (Catalpa bungei) en vele andere bomen of heesters. Waarom? Omdat de bodem nog warm is van de zomer, maar het weer koeler wordt. Dit creëert de perfecte omstandigheden voor een gezonde wortelgroei terwijl de boom zich voorbereidt op de winterslaap. Planten in de herfst stelt de boom in staat om zich te vestigen voordat de groeicyclus in het voorjaar weer begint.

Tuingereedschap


 

Catalpa bungei is een geweldige aanwinst voor jouw tuin!

Onze speciale aanbieding

Bij Huis & Tuin Hoogeveen begrijpen we de waarde van deze prachtige boom voor je tuin. Daarom bieden we je de Catalpa bungei met een stamhoogte van 180 cm aan voor slechts €49.95, in plaats van de normale prijs van €79.99. Een kans die je niet wilt missen om je tuin te verrijken met deze adembenemende boom. Wees er snel bij, want deze aanbieding geldt alleen van vrijdag 20 oktober tot en met donderdag 26 oktober. Dus, als je op zoek bent naar een unieke toevoeging aan je tuin, aarzel dan niet en kom naar Huis & Tuin Hoogeveen om je eigen Catalpa bungei te bemachtigen. Laten we samen jouw tuin omtoveren tot een oase van schoonheid en kleur!

Contact & openingstijden

Tags: