Olea europaea in het zonnetje!

Olea europaea in het zonnetje!

Het is nog altijd zomer, de zon schijnt fel aan de blauwe hemel en de dagen lijken eindeloos te duren. Wat past er beter bij deze tijd van het jaar dan een feestelijk festijn in onze geliefde groene oase? Welkom bij de Mediterrane Weken bij Huis & Tuin Hoogeveen! Tot en met 31 augustus vieren we de warme schoonheid van het zuiden en zetten we de schijnwerpers op de meest exotische tuinplanten die je tuin laten stralen. Als kers op de taart verwennen we jou met een speciale traktatie: maar liefst 30% korting op de mooiste mediterrane groeiers en bloeiers! Maak je klaar om te genieten van een betoverende collectie, met sterren als de Oleander, Agapanthus, Eucalyptus, Musa én de onmisbare Italiaanse klassieker: de Olea, oftewel de olijfboom.

De betovering van de Olea europaea

Stel je eens voor: een elegant silhouet met zilvergrijze bladeren die zachtjes dansen in de zomerbries. De olijfboom (Olea europaea) is een symbool van vrede, welvaart en vitaliteit, en deze prachtige boom vindt zijn oorsprong in de mediterrane regio. Met zijn tijdloze charme en eeuwenoude geschiedenis kan de olijfboom een vleugje mediterrane allure aan elke tuin toevoegen. De olijfboom is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook vele praktische voordelen. Zijn schaduwrijke kroon biedt verkoeling tijdens de warme zomerdagen en de heerlijke olijven die de boom produceert, zijn niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een gespreksonderwerp voor vrienden en familie. De olijven kunnen worden geoogst en verwerkt tot smakelijke lekkernijen zoals olijfolie en tapenades, waardoor je letterlijk de vruchten van je arbeid kunt plukken.

Mediterrane planten


 

Olea europaea: verzorging en standplaats

Het is geen verrassing dat de olijfboom dol is op de zon. Deze zonminnende boom gedijt het beste op een zonnige, goed doorlatende plek in je tuin. Zorg ervoor dat hij ten minste zes uur direct zonlicht per dag krijgt om zijn weelderige groei en overvloedige olijvenproductie te stimuleren. Een goed doorlatende grond is essentieel om de wortels gezond te houden en te voorkomen dat ze te nat worden. Hoewel de olijfboom bestand is tegen droogte, heeft hij tijdens de eerste paar jaar na het planten extra water nodig om goed te kunnen wortelen. Zorg ervoor dat je de grond gelijkmatig vochtig houdt en vermijd wateroverlast, wat schadelijk kan zijn voor de wortels.

Olea europaea in het zonnetje! | Huis & Tuin Hoogeveen

Tip! In de winter kan het nodig zijn om je olijfboom te beschermen tegen vorst. Als je in een regio woont waar de temperaturen onder het vriespunt kunnen dalen, is het aan te raden om je boom in te pakken met een ademend doek of overweeg om de boom in een vorstvrije ruimte te plaatsen.

Extra feestelijke verrassingen: terracotta potten met korting!

Naast onze fantastische collectie mediterrane juweeltjes, hebben we nog een verrassing voor je in petto. Tijdens de Mediterrane Weken kun je genieten van een onweerstaanbare korting van 30% op onze prachtige terracotta potten Doppio en Kevin. Deze zijn niet alleen duurzaam en tijdloos, maar ze geven ook een rustieke charme aan je tuin. Of je nu kiest voor een Olea europaea in een elegante terracotta pot of je wilt je andere mediterrane planten laten stralen, deze korting is een geweldige kans om je tuin naar een hoger niveau te tillen.

Meer terracotta inspiratie
 

Shop de olijfboom en meer bij Huis & Tuin Hoogeveen

Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van de Mediterrane Weken. Ontdek de exotische schoonheid van de Oleander, Agapanthus, Eucalyptus, Musa en natuurlijk de iconische Olea europaea – de olijfboom. Leer hoe je je olijfboom kunt koesteren en bewonderen, terwijl je geniet van onze feestelijke kortingen op terracotta potten. Ons team van tuinexperts staat klaar om je te verwelkomen, je te adviseren en je te helpen bij het creëren van de tuin van je dromen. Laten we samen de zomer vieren in stijl en jouw buitenruimte omtoveren tot een mediterrane oase die je elke dag opnieuw betovert.

Openingstijden & contact
 

Tags: