Trendmoment: de grote bloempot

De grote bloempot is trendy!

Wist je dat januari de maand van de kamerplanten is? Door het jaar groen te beginnen, ben je verzekerd van een ruimte die niet alleen sfeervol en inspirerend, maar ook rustgevend en gezond is. Sla dus snel een aantal kamerplanten in! Onder onze favorieten behoren bijvoorbeeld de Strelitzia, Monstera, Calathea en Zamioculcas. Wat mag er naast de planten en hydrokorrels, gieter, plantenvoeding en potgrond niet onbreken? Juist! Een beauty van een bloempot. Gelukkig is er bij Huis & Tuin Hoogeveen ook op het gebied van potterie heel wat te kiezen. Bloempotten zijn er in allerlei kleuren, soorten, materialen en maten. Ga je voor minimalistisch, steen, vierkant of is een trendy mand meer jouw ding? Wij zijn momenteel enorm fan van de grote en hoge bloempotten. Deze potten zijn namelijk niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze bieden ook veel voordelen voor de groei en gezondheid van je planten. Hoe dat zit? We vertellen je het in dit blogartikel!

Kamerplanten in een hoge bloempot

Kamerplanten kunnen wat ons betreft niet groot genoeg zijn. Op dit moment zijn kamerplanten met uit de kluiten gewassen stelen en bladeren enorm trendy. Niet gek dat ook de hoge bloempot helemaal hot and happening is! Toch is het leuke van zo’n grote eyecatcher dat je juist ook kan variëren met je beplanting. Zo kan een breed groeiende ‘krullenbol’ of een subtiele hangplant ook prachtig shinen in je nieuwe pot. Een aantal van onze groene-hoge-pot-favorieten zijn:

  • Zamioculcas: Dit is een vaste plant met groene, glanzende bladeren die mooi wijd naar beneden hangen.
  • Palmen: Dit zijn grote planten die een exotische uitstraling geven. Ze komen in veel soorten voor, zoals Areca, Kentia en Phoenix.
  • Dracaena: Dit is een groep van groene kamerplanten met verschillende bladvormen.
  • Ficus: Dit is een groep van veel voorkomende bomen en struiken. Ze zijn eenvoudig te verzorgen en komen in veel soorten voor, zoals benjamina en lyrata.

Kamerplanten


 

Meer groen? Doen!

Eén van de grootste voordelen van een hoge bloempot is dat ze jouw planten meer ruimte geven om te groeien. Dit is vooral handig voor grote kamerplanten of klimmende planten die meer plek nodig hebben voor hun wortels en stengels. Hierdoor kan je de groei van je groen beter controleren en ervoor zorgen dat ze gezonder en sterker worden.

Grote bloempot binnen? Doen!

Daarnaast zijn hoge bloempotten uiteraard een geweldige toevoeging aan het interieur. Ze kunnen worden gebruikt als een statement piece of als een manier om een ruimte in te delen of te scheiden (als een soort roomdivider). Deze bloempotten zijn verkrijgbaar in vele maten en stijlen, dus er is voor ieder wat wils. Van industrieel tot modern of juist landelijk, er is altijd een bloempot die past bij jouw interieur.

Bloempotten


 

Grote bloempot kopen? Je doet het bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Meer plek voor groen

Een ander voordeel van een hoge bloempot is dat het een efficiënte manier is om meer planten in een kleinere ruimte te plaatsen. Als je bijvoorbeeld weinig vensterbankruimte hebt en de plek op het dressoir al is ingenomen, kan je met een statement bloempot tot grote hoogte stijgen. Een kleine bloempot zet je niet gauw op de grond, maar een hoge bloempot uiteraard wel. Zie het als een woonaccessoire op zich! Hierdoor kan je genieten van de voordelen van meerdere planten, zoals een verhoogde luchtkwaliteit en een natuurlijke sfeer, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte die je hebt.

Grote of hoge bloempot kopen? Je doet het bij Huis & Tuin Hoogeveen

Al met al is de hoge bloempot een trend omdat het een prachtige en functionele toevoeging is aan elk huis of kantoor. Zeker wanneer je kiest voor een kunststof variant, bijvoorbeeld van elho, maak je van je woning een speelse ruimte. Je kan deze bloempotten immers makkelijk verplaatsen! Ook een bloempot op poten of op een pot met standaard is natuurlijk een leuke optie. Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen om ons enorme aanbod kamerplanten en bloempotten te ontdekken. We hebben ook fantastische potten van Countryfield, Ter Steege of Mica Decorations. Onze groenexperts matchen jouw plant graag aan de juiste pot én potten deze direct gratis voor je op. Tot snel!

Openingstijden & contact