Groene trend: grote kamerplanten

Groene trend: grote kamerplanten

Kamerplanten hebben verschillende positieve effecten op jou en je woonomgeving. Zo dragen ze bij aan een ontspannen gevoel, bevorderen ze tegelijk de productiviteit én zorgen ze voor betere luchtvochtigheid en -kwaliteit. Bovendien voegen ze een flinke dosis sfeer toe aan je woning. Een klein en bescheiden plantje in de vensterbank is leuk, maar als je ruimte te over hebt is een grote kamerplant een veel leuker idee. De grote kamerplant is mega trendy en zal ook in 2023 menig hart veroveren. Hoe groter de plant, hoe groter de positieve effecten! Ontdek dus onze 5 favoriete XXL kamerplanten waarmee je jouw huis binnen no time in een oase van groen verandert...

Grote kamerplanten
 

Top 5 grote kamerplanten

  1. Kentia palm
  2. Strelitzia
  3. Yucca
  4. Ficus
  5. Pachira aquatica

Knappe kamerpalm

De Kentia pam is er eentje die je wellicht val vaker hebt gezien, want zowel in woonkamers als op kantoren is deze plant erg populair. Het is een hele stevige kamerplant die dan ook gemakkelijk te onderhouden is. In de zomer is het belangrijk om de grond vochtig te houden en een plek in indirect zonlicht is ideaal. Deze tropische plant heeft veervormige bladeren en kan een mooie aankleding zijn in een grote strakke bloempot. 

Bloempot


 

Spectaculaire Strelitzia

Alleen al vanwege de Nederlandse bijnaam paradijsvogelplant is deze plant zeer geliefd. De grote groene bladeren van de Strelitzia brengen de echte jungle sfeer naar jouw huis. Tijdens de groei kunnen er scheurtjes ontstaan in het blad, maar dit is niets om je zorgen over de maken. Dit komt doordat het blad soms wat blijft steken. De Strelitzia heeft veel water nodig, dus een aantal keer per week water geven is van belang. Daarnaast is de zon ook belangrijk om goed te groeien, dus een goede zonnige standplaats doet de paradijsvogelplant veel goed. 

Joekel van een Yucca

De Yucca, ook wel palmlelie genoemd, is een grote kamerplant die met de stoere uitstraling goed past in een interieur met pit. De Yucca maakt wel nieuwe bladeren aan, maar groeit niet zo snel in de hoogte. Voor een grote Yucca in huis kun je dus het beste een grote variant kopen, zodat deze meteen een prominente plek krijgt in het interieur. De Yucca heeft veel zonlicht nodig en weinig water, dus het is een hele makkelijke plant!

Bij Huis & Tuin Hoogeveen vind je de mooiste kamerplanten!

Fijne Ficus

Ficus: de Ficus is met verschillende soorten nog altijd een hele populaire kamerplant. Voor een grote Ficus in huis kun je denken aan de Ficus Lyrata, ook wel bekend onder de naam Vioolblad. Dit is niet alleen een grote stoere kamerplant, maar ook nog eentje met een luchtzuiverende werking! Een lichte plek zonder direct zonlicht is het beste voor de Ficus en een wekelijkse waterbeurt is voldoende. Met genoeg liefde en aandacht kan deze plant tot wel 2 meter groeien! 

Geweldige geldboom

Wie wil er nou geen geldboom in huis? De Pachira aquatica is een prachtig groen cadeau voor iedereen die dol is op planten. Het blad van de Pachira lijkt een beetje op een hand met 5 vingers, dus volgens de Chinese Feng Shui brengt deze plant geluk en fortuin. Deze achtergrond maakt de plant dan ook een geschikt cadeau voor plantenliefhebbers! De verzorging is erg gemakkelijk, een plek met een beetje zonlicht en af en toe wat water is al voldoende. 

Creëer jouw eigen urban jungle

Je hebt nooit té veel kamerplanten, dat is in ieder geval zeker als je kiest voor een urban jungle in huis. Met een aantal mooie grote kamerplanten er tussen kun je verschillende hoeken in huis van een nieuwe impuls voorzien. Ook kun je variëren in hoogte voor een speels effect. Heb je wat minder ruimte in huis? Dan kun je ook kiezen voor planten die wel hoog zijn, maar wat smaller blijven. Zo zijn er bijvoorbeeld ook grote cactussen, die weinig ruimte innemen maar toch een stoere uitstraling geven! Wist je echter dat grote gebaren een kleiner huis juist ruimer laat lijken? Een woonitem met body oogt veel rustgevender dan tal van kleinere woonaccessoires. Ga dus voor groot en scoor de mooiste kamerplanten bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Contact & openingstijden

Tags: