Kerstcadeautip: de (gewaxte) Amaryllis bol!

Kerstcadeautip: de (gewaxte) Amaryllis bol!

De kans is groot dat je ze al in ons tuincentrum hebt gespot: de altijd leuke Amaryllis bollen! Deze kleurrijke types zijn een bijzonder leuke toevoeging aan een kerststuk, maar kunnen ook solo volop de show stelen. Zet ze op de salontafel of geef de bollen een mooie plek op de kast! Het leuke van deze bollen is dat ze (bijna) geen verzorging nodig hebben. Water geven? Dat is bij de Amaryllis bollen met een wax jasje niet nodig. De met was bedekte Amaryllis bol is volledig zelfvoorzienend en bloeit zonder enige zorg. De bol bevat al het water en de voedingsstoffen die de Amaryllis nodig heeft om te groeien en bloeien. Leer meer over deze bijzonder leuke toevoeging aan jouw kerstig versierde huis…

Kerst


 

Kleurrijk (kerst)cadeau: Amaryllis in wax

Op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of een ander? Een Amaryllis bol is zeker een goed idee! Deze bloem symboliseert schoonheid en dat is niet gek: alleen de looks zijn al bijzonder knap. Dit komt in eerste instantie met name door de stoere bol, soms dus met een ‘jasje’ van wax, en later door de oogverblindende bloemen. De gewaxte bollen zijn er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog, soms zelfs met glitters of een laagje van sneeuw. Ook hebben we varianten die zijn voorzien van een feestelijke 'sok'. Super decoratief! Plaats er een aantal op een schaal voor een speels effect. Eens kijken wie als eerste aan zijn groeispurt begint…

Groeitijd Amaryllis bol

Ook zonder zo'n jasje is een Amaryllis bol enorm decoratief. Zet 'm in een speciale vaas waarbij alleen de wortels en het onderste deel van de bol water krijgen. Bij gemiddelde kamertemperatuur (18 tot 21 graden) beginnen Amaryllisbloemen na ongeveer 4 tot 6 weken te bloeien. Dit doen ze ongeveer 3 weken lang, waarbij ze 1 of 2 bloemstelen produceren. Dat zijn heel wat prachtige bloemen! Zet de bol dus in een speciale Amaryllisvaas of plaatst ‘m op een plat oppervlak. Belangrijk is dat de bol helder, indirect licht krijgt en niet in de buurt van een kachel of tochtige deuropening wordt gezet. Draai de bol elke dag een beetje om de stelen rechtop te laten groeien.

Bloeiende kamerplanten


 

Amaryllis bol in wax kopen bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Amaryllis overhouden: wat te doen na de bloei?

Wanneer de bloem is uitgebloeid, is je eerste instinct waarschijnlijk om ‘m weg te gooien. Zonde! Het is in de meeste gevallen niet moeilijk om een ‘kale’ Amaryllisknol jaar na jaar opnieuw te laten bloeien. Bij de knollen in wax is dit echter een ander verhaal, vanwege de wortels die onder het waxlaag geen kant op kunnen. Toch kan het, al moet je wel wat geduld hebben. Belangrijk is dus om de wortels te bevrijden en de wax voorzichtig weg te pellen. Laat de uitgebloeide stengels aan de plant totdat deze uitgedroogd zijn en bruin kleuren. Plaats de bol vervolgens in een bloempot met voedingsrijke potgrond. Zorg voor voldoende water, vocht en een portie vloeibare meststof en dan heb je hopelijk snel weer plezier van een nieuwe bloem.

Amaryllis kopen bij Huis & Tuin Hoogeveen

Kom langs bij ons tuincentrum in Hoogeveen om onze Amaryllis bollen te ontdekken. Ook in een kleurrijk kerststuk komen ze prachtig tot hun recht. Perfect als tafeldecoratie! Onze medewerkers matchen je graag aan de knol waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen. We zijn 7 dagen per week voor je geopend.

Openingstijden & contact