Welke hond past bij mij? Doe de test!

Welke hond past bij mij? Doe de test!

Huis & Tuin Hoogeveen is niet alleen de place to be voor planten, onderhoudsartikelen, woonaccessoires en andere items voor binnen en buiten; we zijn ook specialist op het gebied van huisdieren! Ons tuincentrum is met het assortiment diervoeding, speeltjes en verzorgingsproducten een walhalla voor elke hond en zijn eigenaar. Ben jij op dit moment nog geen hondenbaasje, maar wil je dat wel graag worden? Wij helpen je graag met een kleine test die je zal vertellen welke hond er perfect bij jou past. Wordt het een luie labradoodle of een puppy pomeriaan? Je weet het binnen enkele minuten!

Hoe werkt de test?

Door onderstaande 5 vragen te beantwoorden kunnen we een beetje inschatten wat voor soort hondenras bij jou zou passen. Dit is omdat deze hond bijvoorbeeld een appartement dikke prima vindt, een bepaalde mate van actief zijn nodig heeft of een echte knuffelkont is. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden dan die we je in dit artikel geven, maar het is sowieso goed eens bij je wensen, maar tegelijk ook de lusten en lasten van het nemen van een hond stil te staan. Lees de vragen door en verzamel je punten!

1. Hoe groot mag mijn hond zijn/worden?

A. Hoe kleiner, hoe beter – 1 punt
B. Het mag een maatje meer zijn – 2 punten

Het maakt nogal een verschil of je een kleine French bulldog in huis haalt of met een enorme windhond de bank moet delen. Dit hangt uiteraard ook samen met het huis of appartement waarin je woont. Je snapt vast dat een grotere hond wat meer ruimte om zich heen waardeert. Biedt ‘m die dan dus ook.

Online dierenafdeling


 

2. Ben je op zoek naar een knuffelhond?

A. Doe maar even iets voor jezelf – 1 punt
B. Kom er maar bij! – 2 punten

Zie het even voor je: je ligt lekker op de bank te Netflixen en je trouwe viervoeter kijkt op jouw schoot lekker met je mee. Gezellig… Of juist niet? Misschien wil je helemaal geen hond die je man of vrouw jaloers maakt en het liefst zo dicht mogelijk naast je slaapt. Houd dus rekening met de aanhankelijkheid van je hond.

Welke hond past bij mij? | Huis & Tuin Hoogeveen

3. Wil je veel met je hond spelen?

A. Doe mij maar een rustige, ouwe dibbes – 1 punt
B. Gezellig, ik barst ook van de energie! – 2 punten

Een energieke hond die veel wilt spelen is voor mensen met kinderen heel gezellig. Rondjes rennen, spelen met de bal en uren wandelen… Een droom voor je hond, maar misschien ook voor jou? Ben je wat op leeftijd, woon je klein of wil jij zelf de baas in huis blijven? Dan is een iets minder actieve en speelse hond een betere optie.

4. Heb je andere huisdieren?

A. Mijn hond is mijn enige pluizige huisgenoot – 1 punt
B. Mijn huis is een soort Artis – 2 punten

Als je een aantal kittige katten samen laat wonen met een pittige pup, kan je al raden wat er gaat gebeuren. De ene hond is dol op gezelschap, terwijl de ander het liefst het rijk voor hem of haar alleen heeft. Welk ras je uiteindelijk kiest, heeft ook weer alles te maken met je huidige gezins- en huisdierensamenstelling.

5. Moet je hond je kunnen beschermen?

A. Ik red me prima – 1 punt
B. Mijn hond mag me best beschermen tegen gekke types – 2 punten

We kennen allemaal de bordjes met een hondenbeeltenis die inbrekers doet waarschuwen. Er zijn immers honden die hun baasje zeer goed beschermen tegen indringers. Vind je dat belangrijk? Dan moet je niet kiezen voor een speelse hond die iedereen leuk vindt of een hond die mensen sowieso niet interessant vindt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

De uitslag: kom benodigdheden voor je hond shoppen bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Heb je je punten opgeteld? Check dan snel wat voor soort hond bij jou past!

  • Heb je 5 of 6 punten? Dan moet je eens denken aan een kleine hond met een leuk karakter die niet al teveel aandacht vraagt, zoals een Chihuahua of een Franse bulldog.
  • Heb je 7 of 8 punten? Duik eens in de wereld van de Staffordshire bull of de labrador. Deze energieke mensenvriendjes hebben van alles een beetje.
  • Heb je 9 of 10 punten? Misschien is de actieve Duitse herder iets voor jou. Kies in ieder geval voor een hond met een grote liefde voor jagen, maar met een klein hartje.

Ben je eruit en komt er binnenkort een puppy of adoptiehondje je kant op? Vergeet dan zeker niet een bezoek aan Huis & Tuin Hoogeveen te brengen. We hebben een grote dierenafdeling waar je alles voor je trouwe viervoeter kunt vinden. Het maakt niet uit of het een pup of opa is. In ons tuincentrum vind je onder andere de producten van Pedigree, Puik, Voskes en Boony. Tot snel!

Contact & openingstijden

 

Welke hond past bij mij? | Huis & Tuin Hoogeveen