Help jouw tuinplanten de zomer door: bewateringstips!

Help jouw tuinplanten de zomer door: bewateringstips!

Er is één ding waar jouw tuinplanten de komende dagen en weken extra dol op zijn: water! Om lekker te kunnen groeien en bloeien is het belangrijk dat jouw groen deze zomer voldoende gehydrateerd blijft. Van de regen moeten ze het niet hebben, dus moet jij aan de bak. Je wilt immers niet dat ze verslappen en worden aangetast door ongedierte. Om jouw tuin tijdens de zomermaanden bloeiend te houden, zijn er verschillende opties wat betreft bewatering. Denk aan tuinslagen, sproeisystemen en zelfs druppelirrigatiesets. Wil je meer weten over hoe je je planten deze zomer correct water moet geven? Huis & Tuin Hoogeveen vertelt het je!

Wanneer moet ik mijn planten water geven?

Eén van de belangrijkste regels wat betreft een zomerse water-geef-beurt is dat je planten dol zijn op een vroege vogel. Je kunt je groen het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend voorzien van een slokje water. Niet alleen is de temperatuur dan vele malen aangenamer - ook voor jou! -, maar het geeft de planten de tijd om het water op te laten nemen door hun wortels voordat de temperaturen oplopen. Water geven in de middag of avond kan voor planten een beetje heftig zijn. Bladeren kunnen verbranden en verwelking kan een gevolg zijn.

Bewatering


 

Gebruik druppelirrigatie

Heb je weinig tijd, ben je veel van huis of heb je gewoonweg geen zin om elke dag met de gieter of tuinslang aan de gang te gaan? Een druppelsysteem zorgt ervoor dat jouw planten de precieze hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Jij hoeft daar - na de aanleg van de druppelslang - bijna niks voor te doen. Een druppelirrigatieset bestaat uit een apparaat waar een systeem van slangen en buizen mee is verbonden. Wanneer het moment daar is, gaat het apparaat (vaak met een timer) aan het werk. Hierna wordt er water door de buizen richting de planten gestuurd. Dit kan zowel boven- als ondergronds. De planten worden gerichter, maar ook beter bewaterd. Een microdripsysteem is even een investering, maar je hebt er uiteindelijk veel plezier van. Je zal het uiteindelijk ook merken aan je waterrekening. Wij verkopen bewateringsproducten van onder andere Gardena en Talen Tools.

Tip! Als je een druppelirrigatiesysteem gebruikt, zorg er dan voor dat je deze zo plaatst dat je direct water geeft daar waar de steel uit de grond komt. De bladeren moeten droog blijven, zodat deze niet door de hitte zullen verbranden.

Water geven in de zomer | Huis & Tuin Hoogeveen

Potplanten water geven

Omdat planten in pot niet direct in de grond kunnen wortelen, hebben ze het net wat zwaarder dan het groen in de border. Ook zijn ze gevoeliger voor droogte en hittestress. Het is belangrijk dat je de planten tijdens een hittegolf goed vochtig houdt. Zorg er echter voor dat er geen plas water in de pot blijft staan. Wortels van potplanten houden immers niet zo van natte voeten. Probeer dus altijd een pot aan te schaffen waar een gat in zit, zodat overtollig water makkelijk kan weglopen. Hydrokorrels zijn uiteraard ook een goeie toevoeging.

Bloempotten


 

Nieuw in ons assortiment: de magische tuinslangen van Talen Tools

Van Talen Tools hebben we even geleden nieuwe producten binnen gekregen die het bewateren nóg een stukje makkelijker maken. De It’s Magic en de It’s Light tuinslangen zijn de nieuwste innovatie op het gebied van tuinslangen. Zo is er een slang die uitzet tijdens het sproeien; 3,5 meter wordt onder druk wel 10 meter lang. Ideaal met opbergen! De It’s Light is drie keer lichter dan traditionele tuinslangen. Ideaal toch? En je krijgt wel 30 jaar garantie op deze slangen. Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen, nabij Ruinen, Echten en Hollandscheveld voor ons volledige assortiment. Onze medewerkers matchen je graag aan het juiste product!

Contact & openingstijden