Kerstversieringen maken

Kerstversieringen maken

Maak het met kerst binnen en buiten zo gezellig mogelijk. Dat kan heel makkelijk en op heel veel manieren, met een beetje van de kerstafdeling in ons tuincentrum in Hoogeveen en een beetje van jezelf: uit eigen huis en tuin. We geven je graag een paar inspirerende ideeën hoe je sfeervolle kerstdecoraties kunt maken. Van een mooie kerstkrans tot verrassende natuurlijke creaties die je overal kunt ophangen.

Kussen onder de mistletoe

Neem een bosje mistletoe of maretakken. Draai er bloembindersdraad omheen, maak daar met een breed, lang lint in een mooie kleur (rood, goud of zilver of eenvoudig wit) een strik in en hang het bosje boven de voordeur of aan een plafondlamp. Je kunt er ook nog een mooie, niet te zware kerstdecoratie aan hangen, zoals een zilverkleurig of houten rendier of een vrolijke kerstman.

Kerstvaas

Neem een grote, glazen vaas en vul deze voor een derde deel met plastic kerstballen of glazen knikkers. Voor een stijlvol resultaat kies je ballen of knikkers in dezelfde tint. Wil je het wat vrolijker, gebruik dan kerstballen of knikkers in verschillende kleuren. Steek er voorzichtig een paar amarylissen (zonder bol) en/of eucalyptustakken tussen en vul de vaas met water met snijbloemenvoedsel. Bind eventueel nog een mooi lint met een strik rond de vaas of drapeer een goud- of zilverkleurig kralensnoer rond de amarylissen en het geurige eucalyptusgrijs.

Natuurlijke kersthanger

Zoek in de tuin, het park of bos naar een afgevallen, grillige tak. Borstel deze eventueel schoon en laat hem goed drogen. Bind een jute touw met led-lampjes rond beide uiteinden van de tak en knoop het touw op de gewenste hoogte aan elkaar. Drapeer vervolgens klimopranken rond de tak en bind er met gekleurde lintjes een paar kerstballen of kerstfiguurtjes aan. Hang de tak aan een deur, tegen de schoorsteenmantel of aan de eettafellamp.

Kerstkrans

Verwelkom je gasten met een mooie kerstkrans aan de voordeur. Je kunt hem ook aan de keukendeur of tegen de schoorsteenmantel hangen. Voor het maken van een kerstkrans kun je heel veel natuurlijke materialen gebruiken, al dan niet uit eigen tuin, zoals berkentwijgen, dennentakken, mos, stro, klimopranken en eucalyptustakken. Houd hem puur natuur met dennenappels, sierappels, rozenbottels, hulsttakken en houten sterren. Of hang er samen met de kinderen allerlei kerstfiguurtjes in. Voor een extra glimmertje kun je dennenappels en hulsttakjes zilver of goud sprayen. Een glanzende kralenketting of een snoer led-lampjes vormt de finishing touch.

Wattensneeuw

Waarschijnlijk wordt het weer geen witte kerst. Dompel je interieur onder in een winter wonderland door flink uit te pakken met witte watten. Je kunt ze op planken leggen, op de vensterbank, in schalen met kerstballen of gewoon tussen je kamerplanten stoppen. De ramen kun je met een witte spray of raamstickers decoreren met kerststerren en sneeuwvlokken.

Kom voor alle benodigdheden en nog veel meer inspiratie kijken naar de kerstshow in ons tuincentrum in Hoogeveen.