Bijzondere blaadjes: kamerplanten met een hippe look

Heb je plannen om je interieur nieuw leven in te blazen? Goed idee! Een aantal knappe kamerplanten mag ook zeker niet ontbreken... Waarom? Planten zijn misschien wel dé sfeermakers van je interieur en hebben de kracht elk huis naar een mooier level te tillen. Met zo’n groene facelift is het nóg fijner thuiskomen, zeker wanneer je echt iets bijzonders hebt staan. Wij zijn fan van kamerplanten met een bijzondere bladtekening, gewoonweg omdat je er niet op uitgekeken raakt. Wij willen jou ook enthousiasmeren en dus delen we graag onze 5 favoriete kamerplanten met bijzondere bladeren.

Ons kamerplanten assortiment

Houd je plant happy

Maar voordat we ingaan op onze favoriete bladplanten willen we je graag wat meer vertellen over hun verzorging. Het uiterlijk van je nieuwe groene aanwinst is immers belangrijk, maar het innerlijk mag ook zeker niet worden vergeten. De meeste planten met bijzondere bladeren kennen hun oorsprong in tropische gebieden. Dit wil zeggen dat ze gewend zijn aan een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Een plek bij een radiator is over het algemeen niet heel erg gewenst. Wel kan de luchtvochtigheid worden verhoogd door een aantal kopjes water rondom de plant neer te zetten én door de bladeren regelmatig te besproeien. Uiteraard mag ook de grond worden voorzien van een lekker slokje water. Geef elke week water, maar let erop dat de potgrond niet te drassig wordt.

Tip! Je zou denken dat tropische kamerplanten fan zijn van volle zon. Niets is minder waar. In de tropen is juist heel veel schaduw te vinden. Directe zonnestralen kunnen leiden tot brandplekken, maar zorg wel voor genoeg indirect licht. Check altijd de specifieke verzorgingstips van jouw plant of vraag het één van de medewerkers van Huis & Tuin Hoogeveen.

Luchtzuiverende kamerplanten

Voor bijzondere kamerplanten ben je bij Huis & Tuin Hoogeveen aan het juiste adres!

Achtergrond

Voor bijzondere kamerplanten ben je bij Huis & Tuin Hoogeveen aan het juiste adres!

1. Maranta leuconora (gebedsplant)

De gebedsplant heeft niet alleen een prachtige naam, maar ook adembenemende bladeren. Hij dankt zijn naam aan de manier waarop de bladeren 's avonds dichtvouwen, lijkend op handen gevouwen in gebed. De plant doet je qua uiterlijk misschien wel denken aan een Calathea. Niet gek, want de Maranta is nauw verwant aan deze groene duizendpoot. De gebedsplant heeft een tropisch uiterlijk en bladeren die geschilderd lijken. De diepgroene, fluweelachtige bladeren hebben gele vlekken langs de hoofdnerf en rode aderen die naar de randen lopen. Het is een langzame groeier die relatief klein blijft.

2. Begonia maculata (stippenplant)

Ook de decoratieve bladeren van Begonia maculata mogen gezien worden. Bij een Begonia denk je misschien direct aan de vensterbank van je oma of de vroegere afleveringen van Eigen Huis & Tuin. Rob Verlinden was er maar wat dol op. Wij ook! De maculta variëteit heeft haast engelenvleugelvormige bladeren met een patroon van stippen aan de bovenkant. Een diep paarsrode kleur siert de onderkant. De exotische stippenplant is naast een hele mooie, ook een zeer sterke kamerplant. Zorg er wel voor dat je de polkadot niet in de buurt van een verwarming zet. Vanwege zijn tropische roots is de stippenplant geen fan van droogte. Geef ‘m met regelmaat een sproeibeurt!

3. Alocasia amazonica (skeletplant)

Deze Alocasia is een opvallende kamerplant die wordt gekenmerkt door grote, glanzende diepgroene bladeren in de vorm van een hart of pijlpunt. De blaadjes worden geaccentueerd door diepwitte of lichtgroene nerven, die ergens doen denken aan een skelet. Zijn oorsprong ligt in Zuidoost-Azië, waar deze plant tot wel 4 meter hoog kan worden. Geen zorgen, die hoogte zal hij niet in jouw woonkamer bereiken. Wel heeft de skeletplant een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien. Houd de potgrond dus altijd lekker vochtig.

4. Calathea orbifolia

De oversized bladeren van de Calathea orbifolia zijn ook ware eyecatchers. Het is één van de grootste Calathea’s en dus maak je met deze kamerplant absoluut een statement. Het blad is gestreept met zilverkleurige lijnen. Misschien qua tekening niet zo spectaculair als de eerdergenoemde planten, maar de golvende randen van het blad maken dat meer dan goed. Van direct zonlicht houdt de plant niet. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar dat de grond niet te nat wordt. De potgrond moet altijd licht vochtig zijn. Niet de makkelijkste Calathea, maar misschien wel de mooiste!

5. Aglaonema

Ook de Aglaonema is een bijzondere bladplant. Hij is er in meerdere varianten. Sommige zijn meer roze en andere soorten hebben vooral veel groene en witte tinten. Qua standplaats kan je het volgende onthouden: hoe groener het blad, hoe meer schaduw de Aglaonema kan verdragen. Het is geen moeilijke plant. Een beetje droogte kan deze statementplant zeker aan, zeker in de winter. Nog zo’n cadeautje: de plant heeft extra luchtzuiverende eigenschappen. Schadelijke stoffen worden door de wortels omgezet in schone lucht. Win win!

Grote kamerplanten

Voor bijzondere kamerplanten ben je bij Huis & Tuin Hoogeveen aan het juiste adres!

Achtergrond

   Het beste groenadvies

  

         Gratis oppotservice

  

         Gratis koffie terwijl wij jouw plant potten

 

BIJPASSENDE BLOEMPOT OF PLANTENBAK? KOM NAAR HUIS & TUIN HOOGEVEEN

In ons tuincentrum in Hoogeveen vind je uiteraard bijpassende bloempotten en plantenbakken in alle kleuren, maten en vormen die mooi te combineren zijn met jouw plant en interieur! Wij helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte pot voor jouw nieuwe bladplant. Heb je al een mooie pot in huis? Neem deze gerust mee naar het tuincentrum, dan potten wij je groene rakker gratis voor je op! Onze medewerkers voorzien je ook graag van allerhande kamerplantadvies!

Contact & openingstijden