Zaden

Ga eens aan de slag met zaden! Door het kweken van je eigen fruit, groente, kruiden of bloemen til je je tuin naar een spannender én lekkerder niveau. Het geeft je, naast een leuke hobby en flink wat ontspanning, ook nieuwe inzichten in de natuur. Bovendien heb je straks natuurlijk de meest verse gerechten en bloemen op tafel staan. Heb je onze afdeling met allerlei moestuinbenodigdheden al ontdekt? In onze winkel in Hoogeveen vind je onder andere de kwalitatieve zaden van Buzzy en de bijbehorende tools van onder meer elho en Nature. Kom het bekijken!

Vers uit eigen moestuin

Waarom kweken met zaden zo leuk is? Daar zijn verschillende antwoorden op! Er is sowieso iets bijzonders aan het kweken van je eigen voedsel. Van een klein zaadje zie je hoe je groenten, fruit en kruiden uitgroeien tot een fantastische oogst. Het geeft een gevoel van voldoening om te weten dat wat je op je bord legt door jouw eigen handen is geteeld. Bovendien is die oogst lekkerder en gezonder dan de producten uit de supermarkt. Hiervan weet je niet in hoeverre ze zijn bespoten of bewerkt. Je hebt zelf de controle in handen én het scheelt je weer een ritje naar de winkel. Dubbel zo duurzaam!

Moestuin


 

De voordelen van kweken

Zelf gekweekte groenten en fruit bevatten meer vitaminen en mineralen dan producten die al lange tijd op de plank van de supermarkt liggen. Er zijn echter meer voordelen voor lichaam een geest:

  • Het kweken van zaden vergt toch fysieke inspanning
  • Je bent vaak buiten en krijgt dus veel frisse lucht binnen
  • Het werken in de tuin is een ontspannende activiteit en kan helpen bij het verminderen van stress

Zaaien saai? Nee, maar wel ontspannend!

Er is iets ontspannends aan het werken in de tuin. Het helpt je ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en het geeft je een diepere connectie met de natuur. Daarvan is het bewezen dat het een positief effect op je gemoedstoestand heeft. Het kweken van zaden geeft je ook de kans om iets te creëren en te zien groeien. Het is daarmee een bevredigende en therapeutische activiteit.

Plantverzorging & meststoffen


 

Tip! Het veld- of plukboeket is anno nu helemaal hip. Door zelf bloemen te kweken, kun je je eigen tuin of balkon omtoveren in een kleurrijke oase. Pluk er een aantal en vul je favoriete vaas met de mooiste bloeiers.

Zaden kopen? Je doet het bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Makkelijke moestuin: leuk voor alle leeftijden

Het kweken met zaden is een leuke, maar ook leerzame activiteit voor jong en oud. Kinderen kunnen ontdekken hoe planten groeien en hoe voedsel wordt verbouwd, terwijl volwassenen kunnen experimenteren met verschillende planten en technieken. Er zijn immers zoveel verschillende soorten Buzzy zaden om uit te kiezen. Je zult zien dat je kleine eerder geneigd is om een onbekende groente te eten wanneer hij of zij zelf heeft gezien hoe het groeiproces is verlopen. Benieuwd naar een aantal makkelijk te kweken groentes of kruiden?

  • Radijs
  • Courgette
  • Wortel
  • Komkommer
  • Paprika
  • Rucola

Wist je dat… Buzzy nu ook een biologische lijn heeft? Buzzy Organic zaden zijn geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Lekker voor jou, fijn voor Moeder Aarde!

Tuinplanten


 

Zaden kopen? Bezoek Huis & Tuin Hoogeveen

Het kweken met zaden is een leuke, gezonde en leerzame activiteit voor jong en oud. Of je nu groenten, kruiden, fruit of bloemen kweekt, je zult genieten van het proces en het uiteindelijke resultaat. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag in de moestuin! De kweekexperts van Huis & Tuin Hoogeveen raden je graag een aantal tuintoppers aan. 

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!