Tuinhandschoenen en bescherming

Huis & Tuin Hoogeveen is jouw tuinparadijs waar groene dromen werkelijkheid worden! Bij ons draait alles om het creëren van een prachtige buitenomgeving waar je volop van kunt genieten. Het belang van veilig tuinieren mag echter niet vergeten worden! Daarom verkopen we in ons tuincentrum een mooi aanbod tuinhandschoenen. Ze bieden bescherming aan je handen tijdens het werken in de tuin en voorkomen letsel door scherpe voorwerpen, stekelige planten en chemicaliën. Ook helpen ze bij het voorkomen van besmetting door bacteriën of allergische reacties. Alle reden dus om jezelf goed te beschermen tijdens het tuinieren. Kom langs in Hoogeveen, nabij Assen en Meppel voor een ons complete assortiment!

Tuinhandschoenen: jouw stijlvolle schild

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net aan je groene avontuur begint, tuinhandschoenen zijn je eerste lijn van verdediging tegen onverwachte stekels, prikkelende bladeren en vieze grond. Bij Huis & Tuin Hoogeveen begrijpen we dat functionaliteit niet ten koste hoeft te gaan van stijl. Daarom bieden we een prachtige selectie van gerenommeerde merken zoals Talen Tools, Gardena en Esschert Design. Met deze handschoenen hoef je je geen zorgen te maken over vieze handen of krasjes - ze zijn ontworpen om jouw groene avonturen te ondersteunen en je handen te beschermen zonder concessies te doen aan het modieuze aspect. Of je nu voor een klassieke uitstraling gaat of juist op zoek bent naar een kleurrijk tintje om je tuinoutfit op te fleuren, we hebben voor elk wat wils!

Wij verkopen onder andere de producten van deze merken:

Gardena  Talen tools     Esschert Design

Het nut van tuinhandschoenen

Tuinhandschoenen zijn een essentieel hulpmiddel voor iedereen die regelmatig in de tuin werkt. Hier zijn enkele redenen waarom ze belangrijk zijn:

 • Tuinhandschoenen bieden een barrière tussen je handen en mogelijke gevaren in de tuin, zoals scherpe voorwerpen, doornige planten, takken, en stekels. Dit helpt snijwonden, blaren en krassen te voorkomen.
 • Tuinhandschoenen zijn vaak gemaakt van materialen met een goede grip, zoals rubber of latex. Hierdoor kun je tuingereedschap, planten en andere objecten stevig vasthouden, wat het risico op ongelukken vermindert en het tuinwerk gemakkelijker maakt.
 • Tuinieren kan behoorlijk vuil en modderig zijn. Tuinhandschoenen beschermen je handen en nagels tegen vuil en grond, waardoor je handen schoon blijven en je nagels niet beschadigd raken.
 • Bij het gebruik van meststoffen, pesticiden of andere chemische stoffen in de tuin, kunnen tuinhandschoenen een extra beschermingslaag bieden om te voorkomen dat deze stoffen in direct contact komen met je huid.

Kortom, tuinhandschoenen zijn niet alleen een praktische noodzaak voor tuinwerkzaamheden, maar ze helpen ook om je handen te beschermen, de klus gemakkelijker te maken en je handen en nagels schoon te houden.

Bestrijdingsmiddelen


 

Veiligheidstips voor het gebruik van tuingereedschap

Je tuinhandschoenen en beschermende schoeisel zijn alvast een goede basis voor veilig tuinieren, maar laten we niet vergeten hoe we ons tuingereedschap op de juiste manier kunnen gebruiken. Hier zijn enkele gouden tips om je te helpen:

 1. Controleer regelmatig je tuingereedschap op beschadigingen en roest. Houd ze schoon en droog na elk gebruik om hun levensduur te verlengen.
 2. Gebruik elk gereedschap waar het voor bedoeld is en forceer het niet voor andere taken. Hiermee voorkom je onnodige slijtage en het risico op ongelukken.
 3. Naast tuinhandschoenen is het dragen van een veiligheidsbril en oorbescherming ook belangrijk bij bepaalde klussen. Veiligheid staat altijd voorop!
 4. Berg je gereedschap na gebruik goed op, uit het bereik van kinderen en huisdieren. Zo voorkom je ongelukken en blijft alles in topconditie.

Tuinhandschoenen van Gardena koop je bij Huis & Tuin Hoogeveen!

Houd je gereedschap in topconditie

Je tuin is een weerspiegeling van je zorg en creativiteit. Laten we er dus voor zorgen dat je tuingereedschap er altijd klaar voor is om je te ondersteunen bij het creëren van een prachtig landschap. Hier zijn enkele slimme tips om je gereedschap in topconditie te houden:

 • Verwijder na elk gebruik aarde en vuil van je gereedschap. Gebruik een borstel en een vochtige doek om ze schoon te maken. Droog ze goed af voordat je ze opbergt.
 • Houd je gereedschap scherp door ze regelmatig te slijpen. Vergeet ook niet om bewegende delen zoals scharnieren en messen te smeren om soepelheid te behouden.
 • Bewaar je gereedschap op een droge plaats om roest te voorkomen. Overweeg een gereedschapsschuur of een opbergrek om ze georganiseerd te houden.
 • Geef je gereedschap eens per jaar een grondige inspectie. Vervang versleten onderdelen en repareer eventuele beschadigingen om hun prestaties te behouden.

Tuinhandschoenen koop je bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Veilig tuinieren is niet alleen een verstandige keuze, maar ook een leuke en lonende manier om je liefde voor de natuur tot uiting te brengen. Met onze hoogwaardige tuinhandschoenen en tuingereedschap, staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar een prachtig groen paradijs. Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen! Onze medewerkers helpen je graag het product te vinden dat past bij jouw wensen.

Kom gezellig bij ons langs voor het totale assortiment tuinonderhoud! Tot snel in Hoogeveen, nabij Meppel, Assen, Slagharen en Zuidwolde.

Openingstijden & contact


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap