Houtskoolbarbecue

Barbecueën draait om gezelligheid en lekker eten. Voor veel mensen is het aanmaken van een houtskoolbarbecue onderdeel van deze gezelligheid. Wil jij genieten van het échte authentieke barbecuegevoel dan is de houtskoolbarbecue de beste keuze voor jou. Bovendien krijgt jouw vlees de kenmerkende houtskoolsmaak. In ons tuincentrum geven wij jou advies over de mogelijkheden en het gebruik van deze soort barbecue. 

Tuin

Houtskoolbarbecue voor de échte rooksmaak

Als je op de meest traditionele manier wilt gaan barbecueën, dan moet je uiteraard een houtskoolbarbecue kopen en gaan gebruiken. Lekker aan de slag gaan met verschillende soorten vlees, vis en groenten op de kolen en briketten voor de originele rooksmaak, jammie! Er zijn heel veel verschillende soorten barbecues te vinden in ons tuincentrum zoals de kamadobarbecue, kogelbarbecue en een open barbecue. Laat je van advies voorzien door één van onze werknemers en ga zomers genieten met een heerlijke barbecue met vrienden en familie. Ook kun je eens los gaan met rookmotten of probeer eens rookhout toe te voegen voor extra smaak. Ook voor andere barbecues kun je bij ons tuincentrum terecht:

Hoe steek je een houtskool barbecue aan?

Uiteraard zijn er verschillende methodes om een houtskool barbecue aan te steken. Hoewel de voorbereidingstijd bij een houtskoolbarbecue langer is, krijg je daar uiteraard wel een heerlijke, authentieke smaak voor terug. Door de rook en hitte van een houtskoolbarbecue krijgt al het lekkers op de barbecue een rooksmaak waar geen ander type barbecue aan kan tippen. Volg deze simpele 3 stappen en je barbecue staat aan!

 1. Kies een veilig aanmaakmiddel - Voor het aansteken van een houtskool BBQ heb je uiteraard een aanmaakmiddel nodig. Doe dit dan vooral niet met onveilige aanmaakmiddelen zoals spiritus of andere brandbare, chemische vloeistoffen. Maak altijd de keuze voor een veilige en milieuvriendelijke manier zoals houtskrullen of aanmaakblokjes. 
   
 2. Maak een keuze tussen briketten of houtskool
   
 3. Doe de briketten of kolen in de brikettenstarter en leg ongeveer een handje aanmaakblokjes in de lange lucifer. Zodra de aanmaakblokjes branden, kun je de brikettenstarter op de barbecue zetten. Wacht nu ongeveer een halfuurtje en stort de gloeiende kolen of briketten in de BBQ. Het barbecueën kan officieel beginnen!

houtskool bbq kopen in Hoogeveen

Een houtskool BBQ op het balkon of dakterras

Je kunt een compacte houtskoolbarbecue uiteraard gebruiken op jouw balkon of dakterras. Belangrijk hierbij is dat dit eventueel wat overlast voor de buren kan zorgen. Stem daarom even van te voren af of zij dit geen probleem vinden of nodig ze gezellig uit voor de barbecue. Daarnaast is het niet op ieder dakterras en balkon toegestaan om een houtskoolbarbecue te gebruiken, laat je dus altijd even goed informeren naar deze wet- en regelgeving. 

Voordelen en gemak van een houtskoolbarbecue

 • Deksel van een barbecue - Met een deksel op je houtskoolbarbecue kun je de temperatuur binnen de barbecue tot in de puntjes regelen. Als je namelijk gaat barbecueën met de deksel dicht, creëer je een zogeheten ''oven effect'' waardoor je gemakkelijk de temperatuur door de luchttoevoer kunt reguleren met de (vaak aanwezige) metalen scharnieren.
   
 • Dekselthermometer - Door middel van een dekselthermometer houd je gemakkelijk de temperatuur in de barbecue nauwkeurig in de gaten.
   
 • Wielen - Een barbecue op wielen is gemakkelijk te vervoeren door ze gekanteld op twee wielen te vervoeren.

Interesse in een houtskoolbarbecue en woonachtig in Hoogeveen of omgeving? Laat je eens adviseren in ons tuincentrum en kies voor het authentieke barbecuegevoel! Ook tuinmeubelen, tuinplanten, tuinverlichting, bloempotten en alles voor de moestuin is bij ons tuincentrum te vinden. Kom gezellig langs!

Tot snel bij Huis & Tuin Hoogeveen!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Barbecues